NSU Mahkemesi neden unuttu

Güncelleme Tarihi:

NSU Mahkemesi neden unuttu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 10:25

NSU çetesi, 10 cinayetin 9’unda kullandığı Ceska 83’ü nasıl elde etti? Herkes salı günü bu sorunun yanıtının ortaya çıkacağını umuyordu... Ama mahkemenin ihmali, bu sorunun bir süre daha karanlıkta kalmasına yol açtı...

Haberin Devamı

Münih’te Beate Zschaepe ve NSU’ya yardım eden dört kişinin yargılandığı davanın önceki gün 94’üncü duruşma­sı yapıldı. Kurban yakınları, cinayetlerde kullanılan Ceska 83’ün akıbetini öğrenmek için salonda beklerken, tam bir şok yaşadı. NSU’nin bu silahı temin etmesiyle ilgili bilgi sahibi olduğu sanılan tanık Enrico T., duruşmada avukatı olmadığı için ifade vermeyeceğini söyledi.

Mahkeme de talebini kabul etti. 28 Nisan'da avukatıyla birlikte Enrico T. tekrar duruşmaya gelecek. Ancak Hürriyet'in ulaştığı belgeler, mahkemenin bu konuda ihmalini ortaya koyuyor.

NSU’ya silahı temin edenler arasında Enrico T.'nin de oldu­ğundan şüphe ediliyor. Enrico T. tanık olarak çağrıldığını öğren­diğinde mahkemeye avukatıyla birlikte geleceğini ve avukatının masraflarını ödenmesi için 25 Ekim 2013'de yazılı başvuru­yor. Mahkeme de 30 Ekim 2013'de bu talebi reddeden bir karar alıyor. Ret yazısını yazıp dosyaya koyuyor. Ancak cevabını tanığa göndermeyi unutuyor. Bu ihmal yüzünden önceki gün Enrico T. yasaya sığınarak ifade vermedi.

Müdahil avukatlarında Ogün Parlayan, mahkemenin ihmalinin çok büyük oldu­ğunu ve kurban yakınla­rını yaraladığını söyledi. “Cinayetler araştırılır­ken inanılmaz ihmaller ve hatalar yapıldı. Şimdi aynı ihmalleri mahke­mede yaşayan kurban­lar ve kurban yakınları hayal kırıklığı yaşıyor. Kurban yakınları da­vaların daha titizlikle yürütülmesini bekli­yor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!