Noterler yarın (28 Ekim) açık mı? Nöbetçi noter sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Noterler yarın (28 Ekim) açık mı Nöbetçi noter sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2019 20:54

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla birçok kurum, 28 Ekim Pazartesi günü yarım gün resmi tatil yapacak. Noterler vasıtasıyla çeşitli işlemler yapacak vatandaşlar, 28 Ekim 2019'da noterlerin çalışma saatlerini sorguluyor. Peki, 28 Ekim Pazartesi günü noterler çalışıyor mu? Pazartesi noter açık mı?

Haberin Devamı

'Noterler çalışıyor mu?' sorusu, pazartesi günü bu kurumda gerçekleştirecekleri işlemleri bulunan vatandaşların merakla araştırdığı konu olmaya başladı. İşte, noterlerin 28 Ekim'deki çalışma düzeni hakkında ayrıntılar...

NOTERLER 28 EKİM'DE ÇALIŞIYOR MU?

Noterlerde resmi işlemlerini tamamlamaya hazırlanan vatandaşlar, 28 Ekim noter çalışma saatlerine göre hareket edecekler. Tüm noterler, 28 Ekim Pazartesi günü öğle saatlerine kadar hizmet verecek. 29 Ekim'de de noterler kapalı olacak. 30 Ekim günü noterler normal çalışma saatlerinde hizmet verecek.

NOTERDE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

Noterlik bir kamu hizmetidir. Noterler, hukuki güvenliği sağlamak ve anlaşmazlıkları önlemek için işlemleri belgelendirir ve kanunlarla verilen başka görevleri
yaparlar.

Haberin Devamı

Noterlikler dört sınıfa ayrılır.

Birinci, ikinci ve üçüncü sınıf noterlikler, Türkiye Noterler Birliğinin mütalaası alınarak Adalet Bakanlığınca sınıflandırılır.

Bu sınıflandırmada, her noterliğin yetki çevresi içindeki nüfus, iş yoğunluğu ve noterlik geliri esas tutulur. Genellikle, aynı mahkemeye bağlı noterlikler aynı sınıftan sayılır.

Adalet Bakanlığı, her dört yılda bir noterliklerin durumunu inceleyerek, yeniden yapacağı sınıflandırmayı Resmi Gazete ile ilan eder.

Yukarıki fıkrada gösterilen dört yıllık süre içinde açılan yeni noterlikler, sürenin bitimi beklenmeden ikinci fıkraya göre ve tahmini gayrisafi gelirleri de gözönünde tutulmak suretiyle sınıflandırılarak, Resmi Gazete ile ilan olunur.

Dördüncü sınıf noterliğe indirme hakkındaki 31 inci madde hükmü saklıdır. Şu kadar ki, dördüncü sınıf noterlikten üçüncü sınıfa geçirilecek olanlar, her yılın Nisan ayı başında tespit edilerek ilan olunur.

Yeni sınıflandırma ilan oluncaya kadar, eski sınıflandırmaya göre uygulama yapılır.

BAKMADAN GEÇME!