Not ettik

Güncelleme Tarihi:

Not ettik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2014 01:51

Başbakan Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda ‘paralel yapı’yla mücadelesini sürdüreceğini tekrarlayarak, “Ne yazık ki içimizde de hâlâ bu yapıya karşı gereken tepkiyi koymayanlar var. Kimi kurumlarda, bakanlıklarda cesaretle bu işin üzerine gidilmediğini görüyoruz. Bu ihanet şebekesine göz yumanlar, sessiz, tepkisiz kalanlar, müsamaha gösterenler bilsinler ki biz de, milletimiz de bunları not ettik, ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan dünkü grup toplantısında ve Denizli mitinginde özetle şunları söyledi:

BAHÇELİ ADAY OLSAYDI

“10 Ağustos’ta yapılacak seçimlerde AK Partililer kadar CHP’li, MHP’li, HDP’li, diğer partilerden parlamento dışındaki vatandaşlarımızın da oylarını alacağımıza inanıyorum. Diğer partiler çıkardıkları adaylarla seçmenlerini tam bir hayal kırıklığına uğrattılar. Burada MHP’ye gönül vermiş seçmen kardeşlerime bir hususu özellikle hatırlatmak istiyorum, MHP bu Genel Başkan yönetiminde tarihinin en kötü dönemlerini yaşadı, yaşıyor. Şu anda da MHP kendi iradesiyle hareket etmiyor. MHP, CHP’nin vagonu, Pensilvanya’nın oyuncağı olmuş halde. Kendisine dayatılan seçeneğe kayıtsız şartsız itaat ediyor. Allah aşkına, ülkücü camia içinde cumhurbaşkanı adayı olacak kimse yok mudur? MHP içinde bu kutlu vazifeye aday olacak kimse yok muydu? Devlet Bahçeli, o kadar sıfat saydıktan sonra neden kendisi çıkıp da aday olmadı? Aslında bu saydığı sıfatlara en layık olan kişi kendisiydi, çıksın aday olsun. Niye olmadı? Arkadaşlar izzetli bir mağlubiyet, zilletli bir galibiyetten daha iyidir. Bunu böyle bilin. Kaybedersiniz ama izzetinizle kaybedersiniz. Hem kaybetmek hem de izzetinizi bitirmek olabilecek en kötü şeydir. Ülkücü camia içinden bir aday olsaydı, bir MHP’li milletvekili aday olsaydı Devlet Bahçeli aday olsaydı belki kazanamayacaklardı ama izzetiyle kaybetmiş olacaklardı.

ANAYASA’YI DA OKUMUYORLAR

Haberin Devamı

Tutturmuşlar Başbakan istifa etsin. Bunlar Anayasa’yı da okumuyor. Bunların yasalardan da haberi yok. Anayasa, Başbakan’ın aday olması durumunda ne zaman istifa edeceğini belirlemiş durumda. Anayasa, aday olduğu zaman değil cumhurbaşkanı seçildiği zaman parti ve Meclis’le ilişiğinin kesileceğini söylüyor. Bizim adaylığımız da adaylık sürecimiz de Anayasa’ya uygundur. Hiç kimse komik arayışlar içerisine girmesin. Siyasetin millete hizmet etme sanatı olduğunu bilmeyenden cumhurbaşkanı olmaz. Bu ülkede kuş uçsa cumhurbaşkanının haberi olacak.

KESİNTİSİZ MÜCADELE SÜRECEK

Milletimizin takdir etmesi durumunda eğer cumhurbaşkanı seçilirsek, paralel devlet yapılanması ile mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir. Bu mücadele artarak devam ediyor. Cumhurbaşkanı seçilmemiz halinde bu mücadele daha kararlı şekilde ilerleyecek. Ne yazık ki içimizde de hâlâ bu yapıya karşı gereken tepkiyi koymayanlar var. Kimi kurumlarda, bakanlıklarda cesaretle bu işin üzerine gidilmediğini görüyoruz. Milletim kimin ne yaptığını çok iyi görüyor. Milletim kimin sessiz tepkisiz kaldığını, ihanete ortak olduğunu, kafasını kuma gömdüğünü görüyor. Bu ihanet şebekesine göz yumanlar, sessiz tepkisiz kalanlar, müsamaha gösterenler bilsinler ki biz de, milletimiz de bunları not ettik, ediyoruz. Millet nezdinde hiçbir eylem hesapsız kalmaz. Milletim vakti zamanı geldiğinde bununu hesabını sorar. Biz de sorarız.

KURBANLARINIZI SAKIN VERMEYİN

Haberin Devamı

Çocuklarınızı paralellerin okullarından aldınız mı? Özellikle rica ediyorum varsa alın çocuklarınızı, verin devlet okullarımıza. Sakın ha! Hayırlarınızı, kurbanlarınızı filan sakın haa vermeyin. Bunlar alır kurbanlarınızı başka yerlerde kullanır. Tuzaklar kuruldu. Pensilvanya bunların içerisinde en tehlikelisi.”

Saksı istiyorlar

1989’da Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı olmasına karşı çıktılar. 2007’de bizim Cumhurbaşkanımızı seçmemize karşı çıktılar, anayasa değişikliğine, halkın cumhurbaşkanı seçmesine karşı çıktılar. Şimdi de bir şey tutturdular, siyaset üstü, siyasetin dışından bir Cumhurbaşkanı seçmek. Adeta cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin vitrinine bir vazo, bir saksı seçmenin gayreti içindeler. Bir cumhurbaşkanı tarafsız olabilir mi? Bugüne kadar hangi cumhurbaşkanı tarafsız olmuştur? İsmet İnönü, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren... Tarafsız mı bunlar, değil. Sayın Demirel, Ahmet Necdet Sezer tarafsız Cumhurbaşkanları mıydı, tarafları yok muydu?

TARAFSIZ OLMAYACAĞIM

Haberin Devamı

Burada bir kez daha ifade ediyorum, eğer bu kardeşiniz seçilirse tarafsız cumhurbaşkanı olmayacak. İki taraf var. Bir millet, iki devlet. Milletin tarafında olan bir cumhurbaşkanı var. Türkiye’nin ihtiyacı olan da budur. Demokrasimizin ihtiyacı olan da budur. Bu devlet tarih boyunca her zaman milletinin devleti olmuştur. 10 Ağustos’tan itibaren bir kez daha inşallah milletinin devleti olmaya başlayacak. Hiç kimsenin endişesi olmasın seçildiğimiz takdirde ülkenin Başbakanı’yla, bakanlarıyla, tüm siyasi partileriyle işbirliği ve uyum içinde Türkiye’yi geleceğe taşıyacağız. Her tarafa bugün nasıl bu hizmetleri götürdük, götürüyorsak yarın da aynı şekilde bu hizmetleri götüreceğiz. Böyle bir mükellefiyet var mı, evet var. Bunda asla tereddüt olmaz çünkü biz devletin vitrinine saksı, vazo seçmiyoruz.

Yeni şarkıyla vizyon belgesi

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın nasıl bir cumhurbaşkanı olacağına dair taahhütlerinin yer aldığı ‘Vizyon Belgesi’ni açıklama toplantısı, cuma günü Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Toplantı, seçim kampanyasının yeni şarkısı ile başlayacak. Adı ‘Erdoğan’ olan şarkının ‘Milletin Adamı’ sloganından hareketle pop formatında hazırlandığı ve yine Uğur Işılak tarafından yapıldığı belirtiliyor. Erdoğan, bu şarkı ile kürsüye çıkacak ve 4 bin kişilik bir topluluğa hedef ve vizyonlarını anlatacak. Törene 15’e yakın sanatçı davet edilirken, katılacağını teyit eden 10 sanatçının isimleri ise şöyle: Orhan Gencebay, Mustafa Sandal, Hande Yener, Nükhet Duru, Zerrin Özer, Alişan, Kutsi, Tolgahan Sayışman, Şafak Sezer, Emre Altuğ. TÜSİAD başta olmak üzere TESK, TOBB, TZOB, TİSK gibi işçi ve işveren kuruluşlarının yanı sıra Hak-İş, Türk-iş, Kamu-Sen, Memur-Sen’in davet edileceği, DİSK’in ise davetliler dışında bırakıldığı öğrenildi.

GANNUŞİ DAVETİ

Haberin Devamı

Toplantıya ayrıca Türkiye Musevileri’nin temsilcileri, Fener Rum Patriği, Türkiye Ermenileri’nin temsilcileri, Türkiye Süryanileri’nin temsilcilerinin de davet edildiği belirtiliyor. Toplantıya, yabancı misyon şeflerinin yanı sıra Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Tunus El Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi’nin de davet edildiği öne sürüldü. Nuray BABACAN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!