Norveç hükümetinden 'Boşanmayın, dışarı çıkın' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Norveç hükümetinden Boşanmayın, dışarı çıkın çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2013 14:28

Norveç hükümeti, artan boşanmaların önüne geçmek için evli vatandaşlara bir çağrı yaparak akşamları daha çok dışarı çıkmalarını önerdi.

Haberin Devamı

Norveç hükümetinin bu çağrısı, boşanma oranlarıyla ilgili son verilerin açıklamasının ardından geldi. Buna göre 40 ile 44 yaş aralığında boşanma oranı yüzde 40 seviyesinde. Boşanma oranlarının artması üzerine yetkililer de harekete geçti.

Kendisi de boşanmış bir kadın olan Çocuk, Eşitlik ve Sosyal İşler Bakanı Solveig Horne, konuya el atarak, çiftlerin sadece anne-baba değil sevgili olduklarını hatırlamaları için kendilerine zaman ayırmaları gerektiğine dikkat çekti. Bakan Solveig, "Her çift, nasıl bir akşam gezmesi istediğine karar vermeli. Sinemada geçirilecek bir akşam mı yoksa çocukları bırakıp birkaç saatlik romantik bir yürüyüş mü..." diye konuştu.

Norveç medyası ise hükümetin çağrısına henüz pek sıcak yaklaşmıyor. Bazı medya organları, bunun iktidardaki Halkçı Parti'nin ülkeyi gittikçe sağa yönlendirmesi ve muhafazakar grupların ABD tarzı gece eğlencelerini özendirmesi olarak yorumluyor.

Haberin Devamı

Norveç hükümeti, boşanma oranlarındaki artışı o kadar ciddiye alıyor ki ülkede devlete bağlı danışmanlık merkezleri de açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!