N'olur Gözde'yi bulun

Güncelleme Tarihi:

Nolur Gözdeyi bulun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

ASRIN depreminde Gölcük'teki apartmanları yıkılan ve 12 saat göçük altında kalan Osman ve Nilgün Karamert, depremden sağ olarak kurtulduğunu duydukları tek çocukları 7 yaşındaki Gözde'den o geceden sonra hiç haber alamadılar. Gözü yaşlı anne ve baba, 17 Ağustos depreminde oturdukları apartmanın yıkılması sırasında yan odadaki kızları Gözde'ye ulaşamadıklarını, ancak onun sağ olduğunu komşularından duyduklarını belirtirken uzun süre hastanede yattıkları için Gözde'ye bir türlü ulaşamadıklarını söylediler. Deprem öncesinde Gölçük Kavaklı Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 86'ncı Sokak'taki Uslu Apartmanı'nın 5'nci katında oturan ancak şimdi evleri yerle bir olan demirci ustası Osman Karamert ve eşi Nilgün, o günden beri 7 yaşındaki kızlarının hasreti ile yanıp tutuşuyorlar.

8 yıl önce evlendiklerini ve 1 yıl sonra da dünyaya gelen kızlarına Gözde adını verdiklerini belirten Osman ve Nilgün Karamert şunları söylediler: ‘‘Deprem olduğu sırada odamızın kapısı sıkıştığı için açıp ona ulaşamadık. Daha sonra binamız çöktü.

Bizler de karı koca enkaz altında kaldık. 14 saat sonra bizleri kurtarıp İstanbul'a Okmeydanı ve Paşabahçe hastanelerine getirmişler. Ben hastande 15 gün eşim ise 65 gün yattı. Depremde yaralanan Deniz teğmeni olan komşumuz, o sırada enkazın yanında ağlayan kızımızı görmüş. Onunla konuşmuş, ancak daha sonra bayılmış. Komadan çıkıp kendimize gelince Gözde'yi aratmaya başlattık. Ancak kimse bulamadı. Tüm çocuk yuvalarını aradık, yoktu. Enkaz altında ölen çocukların fotoğraflarına baktık Gözde burada da yoktu. Perişanız. Muhtemelen kimsesiz kalan yavrumuza bir aile sahip çıktı. Onlar da bizi arıyor ve bulamıyordur. Çünkü evimiz yerle bir olunca bizler de Adapazarı Karasu'deki yakınlarımızın yanına gittik. Allah rızası için Gözde'mizi bulun.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!