"Nokta'nın yayınını sahibi durdurdu"

Güncelleme Tarihi:

Noktanın yayınını sahibi durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2007 15:22

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, derginin yayınının sahibi tarafından durdurulduğunu belirterek, “Bunun belli bir süresi yok. Kapatıldı da diyebiliriz” dedi.

Görmüş, dergi merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dergiyle ilgili son yaşanan gelişmeleri anlattı.
“Nokta Dergisi'nin yayının durdurulduğunu, artık resmen söyleyebilirim” diye konuşan Görmüş, Nokta'nın bu yıl 25. yılını doldurduğunu ve ilginç bir tesadüfle son döneminde de sadece 25 sayı yayınlanabildiğini söyledi.

Görmüş, “Ben ve bütün arkadaşlarım çok üzgünüz. Okurlarımızdan bize ulaşan mesajlar, onların belki bizden bile fazla üzüldüğünü gösteriyor” diye konuştu.

“Herkesin zihnini meşgul eden, Nokta üzerindeki baskılar nedeniyle mi kapatıldı sorusuna da cevap vermek istediğini” belirten Görmüş, bu kararı veren iradenin kendisi olmadığını vurgulayarak, derginin sahibi Ayhan Durgun'un iktisadi ya da siyasi somut bir baskıdan kendisine hiç söz etmediğini bildirdi.

“Fakat son 1 ayda belirgin bir tedirginlik ve endişe içinde olduğunu fark etmemek olanaksızdı” diyen Görmüş, demokrasi sözünü ağzından düşürmeyen siyasetçilerin hiçbirinin Nokta'nın uğradığı baskına ilişkin tek bir cümle etmediğini ileri sürdü.

Alper Görmüş, tüm meslektaşlarına, Nokta'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

SORULARI YANITLADI


Daha sonra soruları da yanıtlayan Görmüş, “Nokta'nın yayınının mı durdurulduğu, tamamen mi kapatıldığı” yönündeki soruya, “Nokta'nın yayını sahibi tarafından durduruldu. Bunun belli bir süresi yok. Kapatıldı da diyebiliriz” karşılığını verdi.

Görmüş, “derginin sahibi Ayhan Durgun'a bir baskı olup olmadığı” şeklindeki soru üzerine de, Durgun'un bir internet sitesindeki röportajında, ”Çaresizdim, bunaldım. Bu kadar iftiraya dayanamadım” dediğini, ancak kendisine baskı olduğuna yönelik bir şey söylemediğini bildirdi.

Durgun'un basın toplantısına niye katılmadığını bilmediğini, kendisi Genel Yayın Yönetmeni olarak göz önünde bulunduğu için katılmamış olabileceğini ifade eden Görmüş, dergi binasının dışında neden polislerin beklediği şeklindeki soruya da, “Bir tür korumak üzere olabilir. Kendilerine niye sormuyorsunuz?” cevabını verdi.

Alper Görmüş, derginin tekrar yayın hayatına devam etmesi yönünde umudu olduğunu da dile getirerek, “Yayın hayatına devam ederseniz bundan sonra elinize böyle bir belge geldiğinde yayınlamakta çekince gösterecek misiniz?” sorusuna karşılık, “Bizim bildiğimiz gazetecilik bu. Bir gün Nokta yayınına devam edecekse, göreceksiniz aynı şekilde devam edecek” dedi.

Bundan sonra ne yapacaklarının sorulması üzerine Görmüş, derginin 25 civarında çalışanı bulunduğunu, birkaç kişinin dergide bulunmaya devam edeceğini belirterek, “Ben iyimserim devam edeceğiz. Öyle bir his var içimde” diye konuştu.

“Hedef gösterildiklerini düşünüp düşünmediklerinin” sorulmasına karşılık Görmüş, “Hedef gösterilmedik. Bunu söyleyeyim. Hiçbir tehdit mektubu almadık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!