Nobel ödüllü isimler terörü tartışıyor

Güncelleme Tarihi:

Nobel ödüllü isimler terörü tartışıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2001 12:48

Gorbaçov, Dalai Lama gibi Nobel ödüllü isimler ABD'deki terör saldırılarını tartışmak için açılan özel bir internet sitesinde bir araya geliyor. Doğu Timorlu yazar Jose Ramos-Horta tarafından hazırlanan sitede Nobel ödüllü isimlerin saldırılarla ilgili görüşleri yer alıyor, siteyi ziyaret edenler görüşleri yayınlanan isimlere e-mail yoluyla soru sorabiliyor.

Haberin Devamı

Ödül kazanan isimler sitedeki değerlendirmelerinde genel olarak ABD'nin saldırılara şiddetle karşılık vermekte acele etmemesi gerektiğini belirtiyor. Budistlerin lideri Dalai Lama, ABD Başkanı Bush'a yazdığı mektupta Amerikalıların saldırılara şiddet içermeyen bir karşılık vermenin yolunu aramasını istiyor: "Şiddetin yalnızca şiddeti arttırdığına inanıyorum" diyen Dalai Lama, barışın altını çiziyor.

America Online tarafından host edilen "Barışçılar Konuşuyor" başlıklı sitede Dalai Lama ve Gorbaçov'un yanısıra çeşitli ülkelerden Nobel ödülü alan isimlerin de görüşleri yer alıyor. Siteyi hazırlayan Horta, 1995 yılında İsrailli liderlerle Nobel ödülünü paylaşan Filistin lideri Yaser Arafat'ın görüşlerinin de siteye katkısı olacağını umuyor.

Henüz yapım aşamasında olan sitenin adresi:

Haberin Devamı

http://www.thecommunity.com/crisis/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!