‘Niye ateş etmiyorsun şerefsiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Niye ateş etmiyorsun şerefsiz’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 02:01

DARBE girişimi soruşturmasında tutuklanan, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda görevli Uzman Çavuş Yusuf Yaylacı, 14 Temmuz’da Kosova’daki NATO birliğinden Türkiye’ye gelen Albay Muhammet Tanju Poshor’la ilgili iddialarda bulundu.

Haberin Devamı

TRT’ye baskını yönettiği ileri sürülen eski Muhafız Alay Komutanı Albay Poshor, darbe girişiminden bir gün önce dönmesini ‘tesadüf’ olarak açıklamıştı. Ancak dosyaya giren başka ifadeler, bu iddiayı çürüttü. Yusuf Yaylacı sorgusunda, “Albay Poshor bana ‘Niye ateş etmiyorsun şerefsiz’ diye bağırdı. Yaralıları da görünce korktum, kendi tabancamla 5-6 el havaya ateş açtım. Alay Komutanı Muhsin Kutsi Barış, Poshor’u yurtdışından geldiği her seferde makam aracı ile almam için bana talimat veriyordu” dedi.

Mahkeme tutuklama kararında, “Şüphelilerin işlediği iddia edilen suçun henüz tamamlanmadığı ve tamamlama yönünde ve darbeyi tamamlamak için faaliyetlerin devam ettiği şüphesi bulunduğu” ifadelerine yer verildi. AİHM’nin Wemhoff/Almanya kararından da alıntı yapılan tutuklama kararında, “Şüphelinin salıverilmesi halinde adaletin işleyişine zarar verecek faaliyette bulunma tehlikesinin varlığı tutuklama nedenidir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!