Nişana katılan 13 kişide virüs tespit edildi, pazar yeri kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Nişana katılan 13 kişide virüs tespit edildi, pazar yeri kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2020 12:23

Tokat'ın Artova ilçesinde nişana katılan 13 kişide koronavirüs tespit edilince, ilçedeki pazar yeri kapatıldı.

Haberin Devamı

Artova'da ilçe dışından misafirlerin de katıldığı bir nişan töreni sonrası 13 kişide koronavirüs tespit edildi. Bunun üzerine Artova Belediyesi, pazar yerlerinin kapatılması için Tokat Valiliği'ne başvurdu.

Valilik tarafından alınan kararla ilçede pazartesi günleri kurulan sebze ve meyve pazarı kapatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen filyasyon ekibinin yaklaşık 150 kişiyi evinde izole ettiği öğrenildi.

Artova Belediyesi ekipleri ise ilçe merkezinde cadde ve sokaklarımızda dezenfekte çalışmalarını artırdı.

'TEDBİRLERİMİZİ ALDIK'

Artova'da ilçe dışından misafirlerin de katıldığı bir nişan töreni sonrası 13 kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından ilçede tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Artova Belediyesi ekipleri, ilçe merkezinde cadde ve sokaklar ile çocuk parklarında dezenfeksiyon çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Artova Belediye Başkanı Lütfi Yalçın çalışmalar hakkında DHA'ya bilgi verdi. İlçedeki vakaların kontrol altına alındığını belirten Yalçın, "İlçemizde bugüne kadar hiçbir vakaya rastlanmamıştı. Yapılan nişan merasimleri sonrası ilçemizde ilk vaka görülmeye başladı. Şu anda vakalar kontrol altına alındı. Belediyemiz olarak pandemi sürecinde dezenfekte çalışmaları, vatandaşlarımıza maske dağıtımı ve kurum ve kuruluşların dezenfekte edilmesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor. O yüzden de şu ana kadar hiçbir koronavirüs vakasına rastlanılmamıştı. Şu anda çalışmalarımızı ve tedbirlerimizi bir tık daha yukarı çıkardık. Bugün açılması gereken sebze ve meyve pazarını ise açmadık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!