Nilüfer'e büyük onur

Güncelleme Tarihi:

Nilüfere büyük onur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 22:18

Mülteci sorununu dünyanın ‘suratına çarpan’ dramatik ‘Aylan bebek’ fotoğrafını çeken DHA muhabiri Nilüfer Demir, Birleşmiş Milletler’in en önemli gazetecilik ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Doğan Haber Ajansı Muhabiri Nilüfer Demir, tüm dünyanın konuştuğu Suriyeli mülteci bebek Aylan Kürdi haberi ve fotoğrafıyla, Birleşmiş Milletler Gazeteciler Derneği (UNCA) tarafından En İyi Haber dalında altın ödüle layık görüldü.

Geçtiğimiz yıl, Bodrum’dan Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçmeye çalışırken, teknelerinin batması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin, kıyıya vuran cansız bedenini görüntüleyerek haberini yapan DHA muhabiri Nilüfer Demir, ödülünü 16 Aralık’ta New York’ta alacak.

UNCA’nın Yazılı Medya dalında geleneksel ‘Elizabeth Neuffer Ödülü’nün altın madalya kategorisinde, Nilüfer Demir’e, Deutsche Welle’den de Martin Jay ortak oldu. Gümüş ödül Zimbabveli gazeteci Ray Mwareya’ya, bronz ödül ise “Foreign Policy” dergisinden Ty McCormick’e verildi.

BM OLAĞANÜSTÜ TOPLANMIŞTI 
Nilüfer Demir’in Aylan Kurdi haberi ve fotoğrafı, dünyanın ileri gelen tüm gazeteleri ve TV kanallarında ana haber olmuş ve geçtiğimiz yıl içinde Türkiye ve Avrupa’dan çok sayıda ödüle layık gösterilmişti. Aylan Kürdi’nin fotoğraflarının yayınlanmasından saatler sonra, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de olağanüstü toplanarak Ege Denizi’nde yaşanan göçmen dramını ilk defa ciddi anlamda masaya yatırmıştı.

TÖREN WALL STREET'TE
Wall Street’deki Cipriani’de gerçekleştirilecek, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ve 1 Ocak 2017’de ondan görevi devralacak Portekizli Antonio Guteres’in de katılacağı UNCA’nın gala gecesinde, Hollywood yıldızı Leonardo Di Caprio’ya da “Küresel Vatandaş” özel ödülü verilecek. BM’nin “İklim Değişikliği” konusunda barış elçisi olan Oscar ödüllü Di Caprio’nun yanı sıra, geleneksel ödül gecesine bir başka aktör George Clooney ve ünlü caz şarkıcısı Stevie Wonder da katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!