Nijerya'da kurtarılan Türk denizcilerle ilgili yeni gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

Nijeryada kurtarılan Türk denizcilerle ilgili yeni gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2021 14:42

Nijerya'da kurtarılan 15 Türk gemiciden 6'sının önceki saatlerde Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği'ne getirilmesinin ardından 9'unun daha ulaşmasıyla mürettebatın tamamı büyükelçiliğe varmış oldu. Gemicilerin THY uçağıyla İstanbul'a geleceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Melih Ulueren, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ekibi ve büyükelçilik yetkilileri, daha önceki saatlerde ulaşan 6 mürettebat üyesini karşılayarak telefonda aileleriyle görüştürdü.

Nijeryada kurtarılan Türk denizcilerle ilgili yeni gelişmeler

Büyükelçi Ulueren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "26 Ocak'tan beri süren endişe sona erdi. Vatandaşlarımızı sağlıklı bir şekilde aramızda görmekten çok mutluyuz. Üzücü günler yaşadık." ifadesini kullandı.

Ulueren, mürettebat üyelerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, benzer hadiselerin bir daha tekrarlanmamasını ümit ettiğini söyledi.

Serbest bırakılanlardan Mesut Meral, sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek, "Her şey yolunda, Türkiye'deki ailelere şunu söyleyebilirim, kesinlikle üzülmesinler, en yakın zamanda ülkemize döneceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİ ULUEREN, CNN TÜRK'E KONUŞTU

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Ahmet Melih Ulueren, CNN Türk'e yaptığı açıklamada ''3 haftadır büyük üzüntü içindeydik. Denizcilerin 6'sı Büyükelçilik'te... İlk fırsatta da Türkiye'mize göndermeye çalışacağız. Aileleri ile telefonda görüştüler. Bürokratik bir takım işlemler var, onları mümkün olduğunca yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu olayda bir kişi öldü, bir vefat olduğuna da ben ilk defa şahit oluyorum. Aileleri ile konuşmak neşelendirdi onları. Onlarla birlikte olmaktan mutluyuz'' dedi. 

MÜRETTEBATIN TAMAMI BÜYÜKELÇİLİĞE ULAŞTI

Nijerya'da serbest bırakılan Türk gemicilerden 9'unun daha getirilmesiyle 15 kişilik mürettebatın tamamı Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine ulaştı.

Nijeryada kurtarılan Türk denizcilerle ilgili yeni gelişmeler


Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Melih Ulueren, 9 Türk gemiciyi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ekibi ve büyükelçilik yetkilileri ile karşıladı, telefonda aileleriyle görüştürdü.

Mozart Gemisi Kaptanı Mustafa Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "21 gün sonunda özgürlüğümüze kavuştuk, şu anda ailelerimize kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa zamanda ailelerimize kavuşacağız." dedi.

Haberin Devamı

Sağlık durumları iyi olan Kaptan Kaya ile Adil Alkan, Mesut Meral, Hamza Orhan, İlyas Baş, Mustafa Benklioğlu, Gökhan Lale, Erdi Akman, Halil Gülçür, Gökhan Buran, Alper Şeker, Vedat Aksan, Doğancan Cengil, Melih Çetin ve Ünsal Dilsiz'in resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmeleri bekleniyor.

THY UÇAĞIYLA İSTANBUL'A GELECEKLER

Alınan bilgiye göre, Nijerya'nın başkenti Abuja'dan 15 gemici adına THY'nin Abuja-İstanbul uçuşuna rezervasyon yapıldığı öğrenildi.

TK624 sefer sayılı uçağın 14 Şubat Pazar günü sabah saatlerinde İstanbul Havaalanı'nda olması bekleniyor.

MOZART GEMİSİNE SALDIRI

Liberya bayraklı "Mozart" isimli gemi, 23 Ocak'ta Nijerya'nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında deniz haydutlarının saldırısına uğramıştı.
Lagos'tan Güney Afrika'nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 kişilik mürettebattan 15'i kaçırılmış, Azerbaycan uyruklu 1 kişi öldürülmüştü.
Gemi, 3 mürettebatla Gabon'un Port-Gentil Limanı'na hareket etmiş, baskından kurtulan 3 Türk denizci ise 30 Ocak'ta Türkiye'ye getirilmişti.
Kaçırılan 15 mürettebat dün serbest bırakılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!