Nihayet havalar soğuyor

Güncelleme Tarihi:

Nihayet havalar soğuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2001 00:00


Haberin Devamı

MEVSİM normallerinin üzerinde hava sıcaklığı, vatandaşlarda hem şaşkınlık, hem de endişe yarattı. Özellikle kuraklık, tarım alanında büyük zararlara neden oldu. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yurdun büyük bölümü, halen ılık havanın etkisinde bulunuyor. Yapılan son tahminlere göre, yurdun batı kesimleri bugünden itibaren Orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Ilık hava, yağışa rağmen 2 gün daha etkisini sürdürecek.

Bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçecek. Lodos, Marmara ve Ege'de zaman zaman kuvvetli eserken, sağanak yağışlar Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında etkili olacak.

1 Şubat Perşembe ve 2 Şubat Cuma günü Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin doğusu dışında tüm yurt yağışlı geçecek. Etkili sağanak yağışlar, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yer yer devam edecek.

Ilık hava, hafta sonunda, kuzeybatı bölgelerinden başlayarak yerini soğuk havaya bırakacak. Sıcaklığın azalmasıyla birlikte yağışların kuzey, iç ve doğu bölgelerde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, Ege ve Akdeniz'deki etkili yağış ve hafta sonunda görülebilecek olumsuz hava şartları nedeniyle ilgilileri tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Turizmciler umutlandı

Karsız geçen turizm mevsimi, Uludağ, Palandöken, Erciyes gibi önemli kış turizmi merkezlerini de krize soktu. Kuraklık, sömestr tatilinde kayak merkezlerine gitmeyi planlayan öğrencileri hayal kırıklığına uğrattı. Kış turizm merkezleri Uludağ, Palandöken ve Erciyes kar kalınlığı iyice azalan ve yer yer açılan pistleriyle otelleri dolduramadı. Kartalkaya ise yerdeki 50 santim karıyla kayakseverleri çekiyor. Hava sıcaklıklarının azalması ve yağışın gelmesi, turizm sektörüne umut verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!