Nezlenin şifası bitkilerde

Güncelleme Tarihi:

Nezlenin şifası bitkilerde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2001 15:04

Aşırı soğuk ve yağışlı geçen kış mevsiminde grip ve nezleye karşı çare "şifalı bitkiler"de aranıyor. Ihlamur, kuşburnu, papatya, elma, zencefil, havlıcan, tarçın, hatmi çiçeği ve adaçayı, doğal tedavi arayanların gözde bitkileri.

Haberin Devamı

Mısır Çarşısı aktarlarından İsmet Arifoğlu, şifalı bitkilerin yararına inanan ve çeşitli nedenlerle ilaç kullanmayan sürekli müşterileri bulunduğunu söyledi.

Kış mevsiminin bu yıl beklenenden çok daha soğuk ve yağışlı geçmesiyle birlikte grip, nezle gibi üst solunum yolu hastalıklarına yakalananların, şifalı bitkilere yöneldiğini anlatan Arifoğlu, ``Birçok müşteri, ellerinde listeyle dükkana gelerek, şikayetlerini bildirmeden, doğrudan hangi bitkiyi istediğini söylüyor`` dedi.

En çok ıhlamur, kuşburnu, papatya, elma, zencefil, havlıcan, tarçın, hatmi çiçeği ve adaçayının ilgi gördüğünü belirten Arifoğlu, bunların tek başlarına ya da birkaçının karıştırılarak kullanılabildiğini ifade etti.

FÄ°YATLARI 2 Ä°LE 10 MÄ°LYON LÄ°RA ARASINDA

Acar Baharatları`ndan Muharrem Acar da şifalı birçok bitkinin  üst solunum yolları hastalıklarına iyi geldiğini anlattı.

Haberin Devamı

Bu tür bitkilerin fiyatlarının 2 ile 10 milyon lira arasında değiştiğini bildiren Arifoğlu, vatandaşların, bitkilerin insan sağlığına etkileri ve kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi için çabagösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Şifalı bitkilerin, yetiştikleri yörelerde yaşayanlar tarafından çokiyi bilindiğini, fakat birçok kişinin bu konuda yeterince bilgi sahibi olmadığını söyleyen Acar, ``Geleneksel bilginin bilimsel araştırmalarla desteklenmesi, bitkilerin faydalarının insanlara anlatılması konusunda büyük fayda sağlayacaktır`` diye konuştu.

Aktarlardan alışveriÅŸ yapan Ayten Aynur da ÅŸifalı bitkileri arkadaÅŸlarının tavsiyesi ile kullanmaya baÅŸladığını söyledi. Aynur, ``Küçük rahatsızlıklarımı bu ÅŸekilde giderebiliyorum. Büyük bir problemim olsa mutlaka doktora giderim. Hem doÄŸadan, hem de ilaçlardan faydalanıyorum`` dedi.   Â
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!