New York'ta İstanbul rüzgarı esti

Güncelleme Tarihi:

New Yorkta İstanbul rüzgarı esti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2001 00:00


Türkiye'nin yurtdışında isim yapan modacılarından Atıl Kutoğlu, dün akşam düzenlenen bir şovla sonbahar-kış kreasyonlarını, dünyanın en büyük iki moda merkezinden biri olan New York'ta tanıttı.

New York moda haftası çerçevesinde yapılan gösteriyi izleyenler arasında Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ümit Pamir, New York Başkonsolosu Büyükelçi Mehmet N. Ezen, Amerikan müzik sanayiinin tanınmış isimlerinden Arif Mardin ile sırf bu amaçla Türkiye'den gelen moda meraklıları bulundu.

Kreasyonları, Türk müziğinden esinlenen aranjman parçalar eşliğinde ABD'nin önde gelen mankenleri sundu. Kutoğlu, defileden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunurken, "kreasyonlarının ilhamını, 1950'li yılların İstanbul'undan aldığını" söyledi. Genç modacı, "1950'lerin zerafetini 21. yüzyıla taşımaya özen gösterdiğini" belirtti.

Modellerini yaratırken Türk ve Avrupa kaynaklı kumaşlar kullandığını ifade eden Kutoğlu, jersey ve pamuklulara ağırlık verdiğini kaydetti. Viyana'da yaşayan Atıl Kutoğlu, müşterileri arasında kraliyet ailesi mensupları, prensesler, film yıldızları ve sosyete mensuplarının bulunduğunu söyledi ve bu çerçevede Prenses Francesca Habsburg'un adını verdi.

Koleksiyonunu uluslararası moda dünyasına New York moda haftası aracılığıyla tanıtmak istediğini belirten Kutoğlu, hedef kitlesini, "yüksek gelir düzeyine sahip, çok seyahat eden, çeşitli kültürleri tanımaya meraklı kadınlar" şeklinde tanımladı.

Kutoğlu, eserlerinin Türk moda dünyası üzerindeki etkileriyle ilgili olarak, "Türk modacılar, benim ortaya koyduğum modelleri de gördükten sonra, biraz daha cesur olmalılar" diye konuştu. (a.a)
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!