New York tutkunlarına

Güncelleme Tarihi:

New York tutkunlarına
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Serdar Turgut ‘‘kalbimdeki şehir’’ dediği New York'u kitaplaştırdı. Khalkedon Yayınevi'nden çıkan ‘‘New York’’ kitabının 175 sayfası birbirinden etkileyici fotoğraflarla dolu, kitabın son 10 sayfasında ise yazar Serdar Turgut'un kentle ilgili hazırladığı bir guide yer alıyor. Fotoğraflar, usta fotoğraf sanatçısı ve yine bir New York tutkunu Yusuf Tuvi'nin eserleri. Fotoğraflarında, okura kentin kendine özgü dokusunu hissettiren Tuvi'nin gezilerinde ve kalbinde New York'un özel bir yeri var.

Serdar Turgut, New York'un dününü ve bugününü anlatmaya 1544 yılından, ‘‘beyaz insanların’’ adaya ilk ayak bastığı Nisan ayından itibaren başlıyor. 50 kişiden oluşan grubun, Atlantik'i aştığı geminin kaptanının adı Giovanni da Verrazano'ydu. Kaptanın adı kentin en büyük köprülerinden birine verilerek ölümsüzleştirilmiş.

Meşhur New Yorklular bölümünde özellikle sanatçı ve yazarlar ağırlıkta. Sanatçıların hemen hepsinin çalışmalarında New York'a dair izler var. Woody Allen, kente olan sevgisini ‘‘Manhattan’’ filmiyle kanıtladı. Pop Art sanatçısı Andy Warhol, bütün filmlerini New York'ta tasarladı.

‘‘Meşhur insanların evi’’ olarak da adlandırılan New York'un ünlülerinden bazıları ise şöyle: 1980 yılında öldürülen John Lennon, yazar Edgar Allen Poe, oyuncu Robert de Niro, yönetmen Martin Scorsese...

27 bölümden oluşan New York kitabından bazı başlıklar:

Broadway, Times Square, Central Park, Beşinci Cadde, Chinatown, Little Italy, Little Odessa, Harlem, New Yorklulara Özel, Soho, Greenwich Village, Gay New York, New York'un Yeraltı, Wall Street Borsası, Long Island, Tarihteki Meşhur New Yorklular.

Hediyelik kitaplar

Yayın hayatına Hürriyet bünyesinde, 1998 yılında başlayan Khalkedon ve Golden Horn yayınevleri, yeni yıla kaliteli ve şık kitaplarla giriyor.

Şemsi Güner, Mehmet Biber, Yusuf Tuvi gibi Türk fotoğraf sanatının duayenleri ve Prof. Dr. Metin Sözen, Serdar Turgut ve Nedim Gürsel gibi usta kalemleri çatısı altında toplayan Khalkedon ve Golden Horn, ‘‘Kentler ve Yazarlar’’, ‘‘Osmanlı İmparatorluğu'nun 700. Yılı’’ gibi temalarda hazırladıkları kitaplarla okurların kaşısına çıktı. Kitapların hepsi 23 cm X 30 cm ebatında, özel hardcover ve şömizli.

Eskort İletişim işbirliği ile başlatılan yeni yıl kampanyası ile bu eserleri 10 milyon TL'den başlayan fiyatlarla ısmarlamak mümkün. Kitaplar özel hediye paketinde, istenilen adrese, özel kuryeyle, ücretsiz olarak teslim ediliyor.

Bilgi için telefon: 0212 - 231 41 53.

New York, birçok gönülde taht kurmuş, tutku derecesinde bağlılık duyulan bir kent. New York tutkunu olmak için illa orada doğmuş olmak da gerekmiyor. Sonradan olma New Yorklularda da bu bağımlılığa rastlanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!