New York sosyetesi Türk mutfağını tattı

Güncelleme Tarihi:

New York sosyetesi Türk mutfağını tattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2001 00:00


Razi CANİKLİGİL/NEW YORK
Haberin Devamı

İstanbul Çırağan Palace Hotel Kempinski, New York'un dünyaca ünlü Plaza Oteli'nde Türk yemekleri haftası düzenledi. On gün sürecek etkinlğin tanıtımına New York'un en ünlü gurmeleri ve seçkin konuklar katıldı.

New York'un ünlü Plaza Oteli'nde Türk mutfağını tanıtan büyük bir etkinlik düzenlendi. Ünlü otelin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği ‘‘Dünyanın En Büyük Otellerinin Tadı’’ isimli uluslararası yemek ve şarap festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinlik 10 gün sürecek.İstanbul Çırağan'ın Genel Müdürü Richard Bayard, aşçılar ve garsonlardan oluşan 19 kişilik bir grupla Plaza Otel'in zengin müşterilerine her gün öğle ve akşam yemekleri sunacaklarını söyledi.

Klasik Osmanlı ve modern Türk mutfağının bir arada sunulacağı menüde, kuzu çeşitleri, yoğurtlu kebap, çöp kebap, patlıcanlı tavuk, kızartılmış domates garnitürlü bıldırcın, mercimek çorbası, dondurmalı kabak tatlısı gibi yemekler yer alıyor. Çırağan Oteli'nin başaşçısı Fabrice Canelle ve yardımcısı Sezai Erdoğan'ın hazırladığı nefis yemekler, Plaza Otel'in lobisindeki Palm Court'da yine Türk garsonlar tarafından sunulacak.

New York'taki ünlü gurmelerin davet edildiği tanıtım yemeğinde, Genel Müdür Bayard ve Şef Canalle, Türk mutafağındaki tat ve zarafeti anlattı. Çok sayıda gurmenin katıldığı yemekte, davetlilere zengin menüden seçenekler sunuldu. New York sosyetesine ve ünlü gurmelere şarap olarak da ‘‘Doluca Safir’’ sunuldu, Türk kahvesi ikram edildi. On gün boyunca ‘‘5. Avenue’’ üzerindeki Plaza Oteli'nin kapısında dev bir Türk bayrağı da dalgalanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!