Neşeli oyun arkadaşları

Güncelleme Tarihi:

Neşeli oyun arkadaşları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 00:00

Sadık okurlarım benim arada bir oyun damarımın tuttuğunu iyi bilirler. Kış soğuğu, kar telaşı, ufaklıkların uzayan ara yıl tatili derken bir baktık ki yine evde tıkılıp kalmışız. Böyle zamanlarda insanın eli ister istemez oyuna gidiyor. Ben de kar alarmını duyar duymaz, madem eve kapanacağım deyip, kendime güzel bir oyun masası kurmaya karar verdim. Dükkanları dolaştıkça da şaşırmadan edemedim, meğer oyun meraklıları için ne çok aksesuar varmış!

Oyun Klavyesi:

Logitech G15

Masaüstü sistemimi oyuna yönelik ürünlerle donatırken aslında "bu işe özgü klavye var mıdır" diye düşünmeden edememiştim. Logitech’in G15 modeli oyun klavyesini gördüğümde, fikrim bir anda değişiverdi. Oyuncular için özel olarak üretilen G15’te oyunu daha kolay oynamaya yönelik çok sayıda programlanabilir yardımcı tuşun yanında, bir de likit kristal ekran yer alıyor. Bu ekran sayesinde oyun oynarken örneğin takım arkadaşlarınızın size yolladığı özel mesajları veya kaç roketinizin kaldığını sürekli takip edebiliyorsunuz. Karanlıkta görülmesini kolaylaştıran mavi tuş ışıklandırmasıyla da göz alan klavyenin en büyük eksiği, ülkemizde şimdilik sadece İngilizce tuş dizilimiyle satılıyor olması.

Oyun Faresi:

A4Tech X-718

Klavye işini halledip uygun bir fare peşine düştüğümde seçeneğin bol olduğunu gördüm. Ancak bunların arasında sunduğu özellikler yanında oldukça makul olan fiyatıyla A4Tech X-718 modeli hayli ilgimi çekti. Oyuncular bilirler, özellikle yüksek çözünürlükte oyun oynayan ve hem hızlı, hem hassas hareket etmeyi seven sıkı oyuncular için farenin çözünürlüğü oldukça önemlidir. İşte bu gereksinime yönelik olarak X-718, 400 ile 2000 dpi arası çözünürlük sunabilecek hassasiyette üretilmiş. Farenin üzerindeki bir tuşa basarak beş farklı çözünürlük arasında kolayca gezinebiliyorsunuz. Ayrıca takılmayı önleyen ince uzun kablosu da güzel düşünülmüş bir ayrıntı.

Oyun çubuğu:

Saitek Cyborg Wireless

Özellikle simülasyon tarzı oyunlarda, bir uçak veya uzay gemisine atlayıp sağda solda gezmeyi sevenler bu alete bayılacaklar. Üzerinde farklı fonksiyonları yerine getirmek üzere bir dolu düğme bulunan Cyborg Evo Wireless, ele oldukça başarılı şekilde oturuyor. İlk başta alışamayanlar da üzülmesinler; zira üzerindeki üç adet ayar vidası sayesinde kol dayamanın yüksekliğinden düğmelerin pozisyonuna kadar aletin üzerindeki hemen her kontrolü el ve parmaklarınıza uyacak biçimde ayarlayabiliyorsunuz. Düğme fonksiyonlarına ek olarak, kolun kendisi de dönüşler dahil her yöne hareket edebiliyor. İşin en güzeli tarafıysa, cihazın beraberinde gelen bir kablosuz alıcı sayesinde bilgisayara kablosuz olarak bağlanması.

Oyun kumandası:

Logitech RumblePad 2

Uçacak bir şey de bulduk, sıra geldi yürümeye. Oyun çubuğu simülasyon oyunları için iyi olmaya iyi, ancak iş top peşinden koşturmaya veya atlayıp zıplamaya gelince o kadar da iyi sonuç vermiyor. İşte bu nedenle bir de oyun kumandasına ihtiyacım olduğunu düşündüm. Oyun oynarken heyecandan sağa sola biraz fazlaca sıçradığım için de kablosuz Logitech Cordless RumblePad 2’de karar kıldım. Oldukça iyi dengelenmiş ağırlığı ve ele oturuşuyla dikkat çeken kumanda, iki adet analog kontrole, bir adet dijital yönlendirme kontrolüne ve ön kısmındakiler dahil 10’a yakın fonksiyon düğmesine sahip. Bu düğmeler yardımıyla oyun içinde ihtiyaç duyduğunuz neredeyse tüm fonksiyonlara bir tuş atayabiliyorsunuz. Ayrıca kumandanın oyun sırasında gerçekliği artırmak ve tepkileri yansıtmak için titreşim özelliği de var.

Oyun kulaklığı:

Plantronics DSP 500

Klavye fare tamam, kontroller tamam, bir tek eksiğimiz kalıyor: Güzel bir ses sistemi. Ben açıkçası bu noktada kendimi oyuna kaptırıp etrafı fazla rahatsız etmemek için iyi bir kulaklığın daha uygun olacağını düşündüm. Arayışlarım da beni oyuncular için özel üretilmiş Plantronics DSP 500 oyun kulaklığıyla tanıştırdı. Bilgisayara USB’den bağlanan DSP 500’ün en belirgin özelliği, kendi özel ses işlemcilerine sahip olması. Yani bu kulaklığı kullanabilmek için bir ses kartına sahip olmanıza bile gerek yok. Büyüklüğüne oranla şaşırtıcı derecede hafif olan ve özellikle baslarda muhteşem performans gösteren kulaklık, kocaman bir müzik setini kafanızın çevresine sarıyor desem abartmış olmam. Üstelik rüzgar filtresine sahip katlanabilir mikrofonuyla, destekleyen oyunlarda takım arkadaşlarınızla anında haberleşebilmenizi sağlaması da cabası.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!