Nerede Aborjinler Kızılderililer!

Güncelleme Tarihi:

Nerede Aborjinler Kızılderililer
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2015 01:39

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Avrupa Parlamentosu’nun aldığı ve Türkiye’yi, Ermenilere yapılan tehciri, ‘soykırım’ olarak tanımaya çağıran karara sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Yargı Reformu Stratejisi’ni açıkladığı basın toplantısında soruları da yanıtlayan Davutoğlu, şunları söyledi:

KATOLİK TARİHİNİN DOSYALARINI AÇARIZ

“Maalesef istismara açık, birçok yerde konuyla doğrudan ilişkili olmayan birçok kişi, dini otorite Papalık makamı açıklama yapıyor. Dini otoritelerin görevi, uluslararası barışı teşvik edici açıklamalar yapmaktır. O zaman biz de Katolik tarihinin dosyalarını açar ve 500 yılda, engizisyondan kaçanların nasıl ülkemize geldiğini anlatırız. AP Başkanı Schulz’a da söyledim. Avrupa tarihini açacaksak, Afrika’da, Asya’da neler yapıldığını, o otantik kavimlerin nerelere kaybolduğunu sorarız. Nerede Avustralya’daki Aborjinler (Avustralya yerlileri), nerede Kızılderililer (Amerikan yerlileri), nerede Afrika kabilelerinin birçoğu?

ERMENİ OLAYI, AVRUPA’DA YENİ IRKÇILIK

Haberin Devamı

Bu son dönemde Avrupa’da yükselen bir İslam ve Türk karşıtlığı var. Mesele, artık Türkiye-Ermenistan meselesinin önüne geçmiştir. Biz her aşamada 1915 olaylarının acılarını paylaşacağımızı söyledik. Hrant Dink’in katledilmesinin yıldönümünde ‘Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız’ dedim. Türkiye ile Ermenistan arasında her türlü iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesine hazırız. Ta ki Ermenistan da Azerbaycan için adımlar atsın.

ACILARI PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

Buradan tüm liderlere sesleniyorum. Milletimizi tarih mahkemesinin karşısına çıkarıp yargılamaya kalkan kim olursa olsun, ona karşı net tutumumuzu sergileriz. Barışmaya, acıları paylaşmaya hazırız. Ama boyun eğmeyiz. Avrupa’nın acılarla yüklü tarihini unutturup, Birinci Dünya Savaşı’nda ülke topraklarının dörtte üçünü kaybetmiş, yüz binlerce insanını, ki onlar arasında Ermeniler de var, onların acılarını unutup tek bir tarih yazmaksa, buna gelmeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!