Nepal dostları dernek kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Nepal dostları dernek kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Günseli Malkoç'un attığı adımlarla Türkiye'de ilk kez Nepal Haftası düzenlenmesinin ardından, ‘dünyanın damı’ diye bilinen otantik ülkeyi sevenler, ‘Türk-Nepal Dostluk Derneği’ kurmak için düğmeye bastılar.

Nepal'deki Katmandu Üniversitesi'nde bir öğretim yılı ders verdikten sonra ‘Masal Ülkesi’ diye tanımladığı Nepal'e aşık olduğunu belirten Prof. Malkoç, dernek fikrinin gelişimini şöyle anlattı:

‘‘Nepal'de geçirdiğim bir yıl içinde birçok dost edindim. Savaş ve düşmanın ne olduğunu bilmeyen güleryüzlü Nepalliler'i çok sevdim. Görevim bittikten sonra da bu ülkeye gidip-gelmeyi sürdürdüm. Bu arada, Türkiye'ye gelen Nepalliler'e de yardım ettim. Ardından, arkadaşlarımdan gelen istek üzerine Nepal'e ticari amaç gütmeyen turlar düzenlemeye başladım. Gelen teklif üzerine Nepal'in İstanbul Fahri Başkonsolosu Behiç Önen'in yanısıra ben de konsolos olarak çalışmaya başladım. Bu sırada Nepalli dostlar Katmandu'da ‘Nepal-Türk Dostluk Derneği’ni kurdular. Biz de Nepal'i seven Türk dostlarımla, İstanbul'da ‘Türk-Nepal Dostluk Derneği’ni kurmayı düşünüyoruz’’

Mistik ülkeyi gören ve ilgi duyanları kurulacak dernek çatısı altında buluşmaya çağıran Prof. Malkoç, girişimleri ile Türkiye'ye okumaya gelen Nepalli gençlerin burs almasını ve aile yanında kalmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Prof. Malkoç, iki erkek çocuk sahibi olduğunu belirterek, eşi İbrahim Malkoç'la birlikte kız çocuk özlemini Yeditepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Otel Yöneticiliği Bölümü birinci sınıfta okuyan Nepalli Civa Shrestha ile giderdiğini söyledi.

Renkli Nepal Haftası

Türkiye'de ilk kez 8-15 Şubat arasında Ceylan Intercontinantal Oteli'nde düzenlenen ‘Nepal Haftası’nın gerçekleşmesini sağlayan Prof. Malkoç, hafta boyunca akrilik resim ve el sanatları sergilerinin açık olduğunu, ülkeyi tanıtıcı seminerler düzenlendiğini anlattı.

Nepal Haftası'na gelen Nepal Kraliyet Astroloğu Prof. Dr. Mangal Raj Joshu'nin büyük ilgi gördüğünü belirten Prof. Malkoç, etkinliğe yerel halk danslarında Kraliyet Dans Akademisi Direktörleri Pradhan çifti, Bhaktapur Kültür Topluluğu ve modern danslarıyla Ranu Karki'nin de katıldığını söyledi. Nepal Haftası'nda ülkenin yemeklerini ise Soaltee Crown Plaza Oteli'nde gelen iki aşçı yaptı. Prof. Malkoç, Türk-Nepal Dostluk Derneği'ne üye olmak ya da 13 günlük Nepal-Hindistan gezilerine katılmak isteyenlerin kendisine 345 26 07 numaralı telefon veya 346 63 62 numaralı faksla ulaşabileceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!