Nefes nefese yarış

Güncelleme Tarihi:

Nefes nefese yarış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Son günlerde müzik dünyasında, kasetler arasında nefes nefese bir yarış var. Son bir ay içinde Doğuş, İbrahim Erkal, Mahsun Kırmızıgül, Ayna ve Emrah arasında dönen satışlar, yapımcıların da temkinli davranmasına yol açıyor.

Yeni şarkıcılar listelere girmekte zorlanırken, Mirkelam'ın Mirkelam, Demet'in Sımsıcak, Zeynep'in ‘‘İlk Aşk-Adam’’ ve Bendeniz'in ‘‘Bendeniz'den’’ adlı son albümleri, radyo ve müzik kanallarında istek alan çalışmalar olmalarına rağmen, Unkapanı'nda (İMÇ) bekleneni veremedi.

Satış depolarından alınan bilgilere göre, son günlerde en çok satan albümler arasında Mahsun Kırmızıgül, Doğuş ve İbrahim Erkal bulunuyor. Hapisten çıkar çıkmaz ‘‘Ve Şarkıları’’ adlı albümünü yapan Doğuş, piyasaya çıkışı iki aya yaklaşan albümüyle zirveden inmiyor. Bununla birlikte fantazi/halk müziği tarzındaki ‘‘Belalım’’ albümüyle Mahsun Kırmızıgül de en çok satanlar listesinde, genel klasmanda bir numarayı kimseye kaptırmıyor. Kırmızıgül'ü ‘‘Sırılsıklam’’ albümüyle İbrahim Erkal takip ediyor.

Emrah'ın kaset satışları durgunlaşırken, Nilüfer tırmanışta görünüyor. İbrahim Tatlıses ile Hakan Taşıyan'ın eski ve yeni albümleri iyi satmaya devam ediyor. Küçük şarkıcılardan Gaye Aksu'nun da albümü piyasanın güçlü isimlerini zorlayacak seviyelere ulaşmış durumda. Genç türkücü Zara, başarılı bir satış grafiği çizerken, Serdar Ortaç çektiği kliplerin de yardımıyla durgun giden kaset satışlarını arttırdı. Bu arada Aziz Plak'tan çıkan ‘‘Gönül Şarkıları’’ ve Bay Müzik'in yaptığı ‘‘Yedi Karanfil’’ albümlerinin satışları da her geçen gün artıyor. ‘‘Bekar Gezelim’’ şarkısıyla büyük ilgi gören Grup Laçin, eski popülerliğini kaybetmiş durumda. Tuğçe San da ‘‘Tempo’’ ile atağa kalktı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!