Necdet Ünüvar kimdir? Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar nereli?

Güncelleme Tarihi:

Necdet Ünüvar kimdir Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar nereli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2020 14:49

Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi Rektörü olarak atanmasının ardından araştırılan isim olmaya başladı. Lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Necdet Ünüvar, Atatürk Üniversitesi haricinde bazı dönemlerde Ankara Üniversitesi bünyesindeki araştırma hastanesinde de görev aldı. Peki, Necdet Ünüvar kimdir ve nereli? İşte, Necdet Ünüvar hakkında merak edilenler

Haberin Devamı

Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi Rektörü olarak seçilmesinin ardından araştırılan isim olmaya başladı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Necdet Ünüvar, 2002 yılında Sağlık Bakanlığı müsteşarlığına atandı. 4 dönem Ak Parti Adana Milletvekili seçilen Necdet Ünüvar, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı da yaptı. Peki, Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar kimdir nereli? İşte, o detaylar

NECDET ÜNÜVAR KİMDİR?

Prof. Dr. Necdet Ünüvar 6 Haziran 1960 tarihinde Adana Ceyhan'da dünyaya geldi. 14 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ankara Üniversitesi rektörlüğüne atanmıştır.

İlk ve Orta öğrenimini Erdemli'de tamamladı. 1984 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Tıp Doktoru unvanı aldı. 1985-1986 yılları arasında Mardin SSK Dispanserinde zorunlu hizmetini tamamladı. 1986-1991 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. İç Hastalıkları Kliniğinde Başasistanlık yaptı. 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında Yardımcı Doçent oldu. 1994-1996 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları alanında Uzmanlık Eğitimini tamamladı. 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında Doçent, 1998 yılından itibaren Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı oldu. 2001 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında Profesör oldu.

Haberin Devamı

2002 yılında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. TBMM 23., 24., 25. ve 26. dönem AK Parti'den Adana milletvekilidir. Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca 2013 yılı itibarıyla TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığına seçilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!