Necatigil Emek Ödülü Berköz’e

Güncelleme Tarihi:

Necatigil Emek Ödülü Berköz’e
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 20:08

Şair Behçet Necatigil anısına ailesi tarafından 1980’den bu yana düzenlenen Necatigil Şiir Ödülü, bu sene şairin doğumunun 100. yılı vesilesiyle Necatigil 100. Yıl Şiir Emek Ödülü adıyla, şair Egemen Berköz’e verildi.

Haberin Devamı

Ödül bu yıl, alışagelmişin dışında bir kitap yerine, onur ödülü kapsamında şairin bütün şiir serüvenine ve bu yolda harcadığı emeğe verildi.

Fulya Sanat Merkezi’nde yapılan ödül töreninin açılış konuşmasını kızı Ayşe Sarısayın yaptı. Seçiciler kurulu başkanı Doğan Hızlan’ın konuşmasının ardından, Egemen Berköz’e ödülünü, şairin kızı Selma Necatigil verdi.

Eray Canberk, Cevat Çapan, Refik Durbaş, Turgay Fişekçi ve Doğan Hızlan’ın bulunduğu seçici kurul ödül gerekçesini “60 kuşağı şairleri arasında, kendi özgün şiirini kurabilmesi, yaşadığı yılların toplumsal ve bireysel heyecanlarını şiirine başarıyla yansıtabilmesi, Necatigil’in izinde, küçük insanın toplumsal çalkantılar içindeki serüvenini anlatmaktaki başarısı, İtalyan şairlerinden yaptığı çevirilerle şiir kitaplığımıza katkıları nedeniyle Egemen Berköz, Behçet Necatigil 100. Yıl Şiir Emek Ödülü’ne değer bulunmuştur” sözleriyle açıkladı.

Haberin Devamı

Törenin yapıldığı Fulya Sanat Merkezi’nde ayrıca, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan ve Beşiktaş Belediyesi’nce desteklenen ‘Sevgilerde/ Behçet Necatigil 100 Yaşında Sergisi’ de 3 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Aile arşivinden yararlanılarak kurulan foto-biyografik sergide Necatigil’in hayatı fotoğrafları, resmi evrakı, elyazıları, şiirleri, mektupları, kitaplarının ilk baskıları ve kişisel eşyaları sergileniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!