Ne zaman aşı olacağım? İşte aşı uygulanacak grup sıralaması ve e- Nabız aşı sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Ne zaman aşı olacağım İşte aşı uygulanacak grup sıralaması ve e- Nabız aşı sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2021 16:37

Koronavirüs aşısı uygulanacak grup sırlamasının belli olması ardından Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız uygulaması üzerinden erişime açıldı. İlk olarak sağlık çalışanları ve 65 yaş üstünün koronavirüs aşısı yaptıracağını duyuran Sağlık Bakanlığı, 2. aşamada ise meslek gruplarına göre aşılamanın gerçekleşeceğini bildirdi. İşte aşı uygulanacak grup sıralaması ve e- Nabız aşı sorgulama konusunda detaylar...

Haberin Devamı

Aşı sırası sorgulama işlemi, gündemde yer almaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Koca aşı sorgulamaları ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, ar Kovid-19 aşısına ilişkin durumun e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj göndererek öğrenebileceğini bildirdi. Aşı olacak grup arasında yer almaları durumunda kişiler randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendirilecek. Buradan tarih ve saat aralıkları seçilerek randevu işlemi tamamlanacak. Elektronik aşı kartına e-Nabız ve Hayat Eve Sığar uygulamalarından erişim sağlanacak.

KİMLER AŞI ÖNCELİĞİNE SAHİP OLACAK?

1- SAĞLIKÇILAR: Belirlenen takvime göre koronavirüs aşıları öncelikle sağlık personeline yapılacak. Türkiye’de kamuda, üniversitede ve özel hastanelerde toplam 1 milyon 119 bin 886 sağlık personeli bulunuyor. İlk etapta 3 milyon doz aşının yarısı, 28 gün sonra da diğer yarısı sağlık personeline uygulanacak. Bu da 2 milyon 239 bin 772 doz aşı demek.

Haberin Devamı

2- 65 YAŞ ÜSTÜ VE KRONİK HASTALAR: Geriye kalan 760 bin 228 doz aşının ise toplam 380 bin 114 kronik rahatsızlığı bulunan 65 yaş üstü vatandaşa uygulanması planlanıyor. Ancak ilk dozlar yapıldıktan sonra Çin’den sipariş edilen diğer 47 milyon doz aşının ülkeye peyderpey ulaşması durumunda, sağlık personeli ikinci dozu almadan, geriye kalan 65 yaş üstü ve riskli gruplar aşılanmaya başlayacak.

3- RİSKLİ ORTAMDA ÇALIŞANLAR: Daha sonra toplumda yüksek riskli ortamlarda, kritik işlerde çalışanların aşılanması düşünülüyor. Bunlar arasında askerler, polisler, adliye ve yargı hizmetlerinde çalışanlar, öğretmenler, akademik personel, gıda sektöründe çalışanlar, toplum için lojistik öneme sahip yerlerde çalışanlar (belediye hizmetleri, elektrik, su, çöp toplama, itfaiye, kargo görevlileri) bulunuyor.

4- DİĞER VATANDAŞLAR: Daha sonraki planlamada 50 ile 64 yaş arası kronik hastalığı olanlar ve 50-64 yaş arası diğer kişiler bulunacak ve giderek 50 yaş altı kronik hastalığı olanlar, 18-49 yaş arası genç yetişkinler aşılanacak. Topluma aşı uygulaması ağırlıklı olarak aile sağlığı merkezlerinde yapılacak.

Haberin Devamı

Ne zaman aşı olacağım İşte aşı uygulanacak grup sıralaması ve e- Nabız aşı sorgulama ekranı

Ne zaman aşı olacağım İşte aşı uygulanacak grup sıralaması ve e- Nabız aşı sorgulama ekranı

Ne zaman aşı olacağım İşte aşı uygulanacak grup sıralaması ve e- Nabız aşı sorgulama ekranı

E NABIZ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

SAĞLIK BAKANLIĞI VİDEO PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı uygulamalarının nasıl yapılacağına ilişkin pratik bilgilerin yer aldığı videoyu paylaştı.

Bakan Koca'nın sosyal medya hesabından "salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız" notuyla paylaştığı videoda, aşı uygulaması hakkında pratik bilgiler yer alıyor.

Haberin Devamı

Randevu bilgileri, e-Nabız ve MHRS uygulamalarından da öğrenilebilecek.

Vatandaş randevu tarihinde, randevu aldığı sağlık kuruluşuna gidecek. Burada aşıyı uygulayacak sağlık personeli, "AŞILA" uygulaması üzerinden vatandaşın sorgulamasını yapacak. Uygulama üzerinden, kişiye uygulanacak aşının barkodu okutulacak ve kaydedilecek.

Bu işlemlerin ardından aşı uygulaması yapılacak. Aşıyı uygulayan sağlık personeli vatandaşın 2. doz randevusunu da oluşturacak. Bu randevunun bilgileri de vatandaşa kısa mesajla iletilecek. Vatandaşlar randevu ve aşı bilgilerine e-Nabız üzerinden de ulaşabilecek.

BAKMADAN GEÇME!