Ne teyit ne yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Ne teyit ne yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2016 20:05

Anadolu Ajansı’nın önceki gün duyurduğu, terör örgütü PKK’nın elebaşlarından ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Suriye doğumlu Fehman Hüseyin’in Tel Hamis Tugayları’nca öldürüldüğü haberini, güvenlik ve istihbaratla ilgili birimler dün de ne teyit etti ne de yalanladı.

Haberin Devamı

Tel Hamis Tugayları’na ait olduğu belirtilen, Türkçe olarak yazılmış bildiride Fehman Hüseyin’le birlikte yakınındaki birkaç kişinin geçen cuma günü saat 20.25 sıralarında Kamışlı’nın batısındaki Himo beldesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda öldürüldüğü ifade edilse de, Ankara’da istihbarat ve güvenlik birimleri bu bilgiyi teyit edici kesin bir değerlendirme yapmadı.

TELSİZLER DİNLENDİ

İstihbarat birimleri bölgedeki yerel insan kaynakları üzerinden bilgi toplamaya çalıştı. PKK ve PYD’nin yaptığı telsiz konuşmalarından ipucuna ulaşılması için değişik tekniklerle dinlemeler yapıldı. Ancak askeri ve istihbarat kaynakları, haberle ilgili, Hürriyet’e, “Hâlâ bakıyoruz, araştırıyoruz. Ne teyit edebiliriz ne de yalanlayabiliriz” demekle yetindi.

Haberin Devamı

TÜRKMENLER: DOĞRULATAMADIK

SURİYE Türkmenleri de Fehman Hüseyin’in öldürüldüğüne ilişkin haberin duyulmasından sonra bölgedeki kendi kaynakları üzerinden bilgi edinmeye çalıştı. Suriyeli bir Türkmen yetkili, Hürriyet’e, “Biz de kendi kaynaklarımızdan araştırmaya başladık. Suriye’deki birkaç Türkmen komutanla görüştük. Henüz haberi doğrulayan bir bilgiye ulaşmış değiliz” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!