Ne nerede

Güncelleme Tarihi:

Ne nerede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şelale üstünde mangal!

Yeni bir şef

Yeni bir sofra. Yeni bir mönü. Yeni bir şef! Marco Cammarata, doğal yeteneği ve yaratıcılığı ile İtalyan mutfağının ne denli lezzetli olabileceğini tepeden tırnağa yenilenen Bellini'de kanıtlıyor. Bellini, İstanbul Çırağan Kempinski,

0 212 258 33 77

İstanbul'dan Antalya'ya giden tatilciler, Bilecik'in o meşhur rampalarında, bir kamyonun arkasında bir arpa boyu yol gitmekten bitap düşerler. Düzlüğe erişip şerit sayısı çoğalınca stresin yerini, güzel bir kır lokantasında mola verme isteği alır. Bilecik-Bozüyük yolunun 15. kilometresinde bulunan Şelale Restaurant, en ideal yerlerden biri. Koyu gölgeliklerin içinde, güller ve yeşilliklerle bezeli, kapalı ve açık mekanlarıyla sizi bekler. Yanıbaşında coşkuyla akıp giden ırmağın şelalesi, yaz sıcağında serinletip huzur veriyor yolculara. Şelale Restaurant'ı bilenler biliyor. Öyle kilometrelerce önceden tabelası yok. Müdavimleri İstanbullu tatilciler, Bilecikliler, Bozüyüklüler, Söğütlüler ve Eskişehirliler.

Şelale Restaurant, 1975'te kuruldu. Baba İlyas Sınmaz, o vakitler dağ başında elektrik olmadığı için, şelaleden elektrik üretmiş. Üstelik eğitimi olmadığı halde, kendisi keşfetmiş elektriği. İşler iyiye gidince çevreyi düzenlemeye başlamış. Yedi masalık kır lokantası şimdi iki taraça ve üç kapalı mekanda hizmet veriyor. Masa sayısı da 80.

İlyas Sınmaz, restoranı iki oğluyla birlikte işletiyor. Bu kadar çok ilgi görmelerinin nedenini dört şeye bağlıyor; Sevgi, saygı, dürüstlük, iyi hizmet. Etleri o kadar lezzetli ki. Mehmet Sınmaz, ‘‘İyi besi kuzusundan kesip 10 gün buzhanede dinlendirdiğimiz için’’ diyor.

Tatilciler, restoran dışındaki çeşmenin önüne otomobillerini gönül rahatlığıyla bırakıp karınlarını doyurabilirler. Ağaç gölgesinde dinlenen otomobillerini, çıkışta tertemiz yıkanmış olarak bulacaklar. Haydi iyi yolculuklar... Tel: 0 228 284 21 63- 284 21 39

Boş zamanlar nasıl değerlendirilir

Boyapınarı

Boş zamanlarını değelendirmek için çeşitli kurslara katılan kadınların sayısı son zamanlarda giderek artıyor. Bu kurslar arasında, resim, boyama, seramik gibi güzel sanatlar dalları ağırlıkta. İşte ‘‘Boyapınarı’’ da kumaş, seramik ve tahta boyamaya gelen kadınların atölyesi. Nursel Başpınar'ın üç yıl önce açtığı atölyede 15-20 civarında kadın çalışmalarını sürdürüyor. Başpınar, Amerika'dan ithal ettiği Da Vinci Blad adlı boyayla ilgili bir takım eğitim seminerleri veriyor. Bu boya ahşap, seramik, cam ve kumaş üzerine uygulanıyor. Mimar Sinan Tekstil Bölümü mezunu olan Nursel Başpınar atölye çalışmalarına katılanlar için şöyle diyor: ‘‘Sanatı seven kişilere çalışma yaptırtıyorum. Her meslek grubundan insan var. Ev hanımı, emekliler, şu anda çalışmakta olup da sadece haftada bir günlerini ayıranlar... Yani sadece ev hanımlarına yönelik bir çalışma değil. Bu çalışmaları yaparken biraz bilgi, istek gerekiyor. Amacımız kişilere belli bir meslek kazandırmak. Bu işi yapan kişiler önce amatörce başlıyor sonra profesyonelliğe doğru gidiyor.’’ Atölye çalışmalarına katılanların sayısı değişiyor ama yazları katılanların sayısı daha düşük. Çalışmaların süresi de kişinin tercihine göre değişiyor. Çok kapsamlı bir eğitim isteyenlerinki bir yılı bulurken, bir iki ay gibi kısa sürede de yeterli bilgiler alınabiliyor. Üç yıldır, atölye çalışmalarına katılanların yaptıkları işleri yıl sonunda sergiliyorlar. Bu yıl bu sergi daha da genişletilerek Akatlar Kültür Merkezi'nde açıldı. Ahşap sehpadan yatak örtülerine kadar birçok şey var. Üstelik bazıları da satılık. Sergi geçtiğimiz salı günü açıldı ve bugün son günü, ancak yapılan işleri görmek isterseniz atölyeye de gidebilirsiniz. Tel: 0 212 259 25 21

İSTANBUL

Sergiler

Ressam Billur Mazlumca'nın tablolarından oluşan sergi 19 Haziran tarihine kadar Yaşarbank Sanat Galerisi'nde sergileniyor.

Yıldız Çitçi'nin resimleri 20 Haziran tarihine kadar Uran Kültür ve Sanat Merkezi'nde görülebilir.

Sadece fotoğraf çalışmalarının sergilendiği Pamukbank Fotoğraf Galerisi'nde 20 Haziran tarihine kadar sürecek olan serginin başlığı ‘‘Eşyanın Tabiatı’’. Sergide dünyanın önde gelen fotoğraf sanatçılarının yapıtları yeralıyor.

Müzik Festivali

Günümüzün en ünlü sopranolarından biri olan Kathleen Battle, bugün Aya İrini'de bir resital verecek. Sanatçı piyanoda Roger Vignoles'in eşlik edeceği resitalde Haendel, Wolf, Faure, Rossini, Turina'nın eserlerini seslendirecek.

Festivale Azerbaycan'dan katılan Cabbar Karyagdı Mugam Üçlüsü, yarın saat 19.00'da Atatürk Kültür Merkezi Konser Salonu'nda müziseverlerle buluşuyor.

Cem Mansur yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası 18 Haziran saat 19.00'da Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da bir konser verecek. Mezzosoprano Catherine Wynn Rogers'ın solist olarak katılacağı konserin programı Bizet, Berlioz ve Rimsky Korsakov'un eserlerinden oluşuyor.

Türk Sanat Müziği'nin güçlü yorumcularından Nalan Altınörs ise 19 Haziran saat 21.30'da Atatürk Kültür Merkezi Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

Çocuk Tiyatrosu Festivali

Özbek Devlet Gençlik Tiyatrosu, ‘‘Kibritçi Kız’’ adlı oyunu bugün saat 12.00'de, yarın ise saat 15.00'de Taksim Sahnesi'nde sergiliyor. Hans Cnirsian Andersen'in bu ünlü eserini Nabi Abdurakhmanov sahneye koyuyor.

Aynı tarihlerde Taksim Sahnesi'ne İspanyol Els Aquilinos Tiyatrosu'nun sahneleyeceği ‘‘Harf Çorbası’’ izlenebilir.

İstanbul Şehir Tiyatrosu, 17, 18 ve 19 Haziran'da Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde ‘‘Alaaddin'in Sihirli Lambası’’ adlı oyunu sahneleyecek. Oyun Namık Agayev'in rejisiyle perde açıyor.

Kanada Mixed Topluluğu 18 ve 19 Haziran'da Aziz Nesin Sahnesi'nde ‘‘Aile’’ adlı oyunla minik seyirilerle buluşuyor.

Yarın Zamfir günü

Pan flüt ustası Gheorghe Zamfir, Yapı Kredi Sanat Festivali '98 kapsamında, yarın Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşuyor. Festivale Romanya'dan katılan sanatçının konseri saat 21.15'te başlıyor.

DİYARBAKIR

Sinemalar

Emek Sineması'nda bu hafta da ‘‘Titanic’’ gösterimde. Başrollerini Leonardo Di Caprio ve Kate Winslet'in paylaştığı filmin yönetmeni James Cameron. Dilan Sineması'nda ise bugünden itibaren Randall Wallace imzalı ‘‘Demir Maskeli Adam’’ gösterime giriyor. Beklenen ilgiyi görmese de kaçırılmaması gereken bu filmde, yine Leonardo Di Caprio, Jeremy Irons, John Malkovich, Gerard Depardieu ve Gabriel Byrne gibi usta oyuncular var.

Tiyatro

Nejat Uygur 19 Haziran'da Diyarbakır'da. İki bölümlük oyun ‘‘Zamistan Cumhuriyeti’’nin olağanüstü komik hikayesini izleyeceğiniz ‘‘Zamsalak’’ adlı oyunuyla Nejat Uygur, Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda sahneye çıkacak. Bu kahkaha tufanı oyunu kaçırmak istemiyorsanız, yerinizi şimdiden ayırtın. Oyunun biletleri Devlet Tiyatrosu'ndan temin edilebilir. Başlama saati 19.30.

İZMİR

Kursiyerlerin sergisi

Emekli Resim öğretmeni Fehmi Bildik'ten resim dersi alan Bornovalı Hanımlar Uğur Mumcu Sanat Galerisi'nde sergi açtı. Bildik'in sekiz öğrencisi Aynur Açıkgöz, Betül Çuhadaroğlu, Nur Çuhadaroğlu, Ömür Gür, Zeynep Küçükaydın, Suzan Öcal, Nimet Ünal ve Tülay Ünlü'nün 82 çalışmasından oluşan sergi yarın sona erecek.

Adet ve inanışlar

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seyide Parsa ve ekibi üç yıl Ege Bölgesi'ni adım adım dolaşarak, beşikten mezara adet ve inanışları derledi. Çalışma üç televizyon belgeseli ile belgelendi. Gebelik, evlilik ve ölümle ilgili adet ve inanışlar çalışmanın önemli bir bölümünü kapsıyor.

ADANA

Sinemalar

Brad Pitt ile David Thewils'in başrollerini paylaştığı ‘‘Tibet'te 7 yıl’’ Arı Sineması Salon 1'de; Leonardo Di Caprio ile Kate Winslet'in başrolleri paylaştığı ‘‘Titanic’’, Salon 2'de,

John Travolta ile Nicholas Cage'in oynadığı ‘‘Yüz Yüze’’, Galleria Salon 1'de; Morgan Freeman ile Ashley Judd'un başrolleri paylaştığı ‘‘Kızları Öp’’, Salon 2'de; Helen Hunt ile Jack Nicholson'ın Oscar kazandığı film ‘‘Benden Bu Kadar’’, Salon 3'de. Aynı film Sun sinemasında da oynuyor.

Morgan Freeman'ın başrolde oynadığı ‘‘Derin Darbe’’, Metro ve Metropol sinemalarında.

ANTALYA

Yol Fotoğrafları

Bam Teli adlı belgeselin yapımcısı ve sunucusu gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun, ‘‘250 bininci kilometreden yol fotoğrafları’’ adlı sergisi, bugün Antalya Kültür Merkezi'nde açılıyor. 23 Haziran'a kadar açık kalacak sergide, gazeteci Talipoğlu'nun, programı nedeniyle gittiği yerlerde objektifine takılan çok sayıda fotoğraf yeralıyor.

MERSİN

Piyano resitali

11 yaşındaki piyanist Gülriz Tunca, 16 Haziran'da Atatürk Parkı içindeki Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde piyano resitali verecek. Resitalin başlama saati 19.00.

ANKARA

Sergiler

Tuna Gün, resimlerini Akpınar Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Manzara resimlerine ağırlık vererek koruları ve çiçekleri resmeden sanatçı, şehir yaşamının uzağına düşen görüntülere yer veriyor. Sanatçının sergisi 21 Haziran tarihine kadar görülebilecek.

Neşe Çalık'ın resim sergisi, Vakıfbank Genel Müdürlük Fuayesi'nde açıldı. Doğa görüntülerinin ağırlı olduğu sergide sanatçı çevreye dikkat çekiyor. Eserleri yurtiçi ve yurtdışındaki koleksiyonlarda yer alan Çalık'ın sergisi 19 Haziran tarihine kadar görülebilecek.

Sinemalar

Kavaklıdere ve Büyülü Fener Sineması'nda ‘‘Sen de Gitme’’ isimli Türk filmi gösterimde. Tunç Başaran'ın konusu ile ilgi uyandıran filmi kısa bir süre gösterimde kalacak.

Genel istek üzerine Keanu Reeves ve Al Pacino'nun ilgi çeken fimi ‘‘Şeytanın Avukatı’’ tekrar gösterimde. Film Akün Sineması'nda izlenebilir.

Tiyatro

Tiyatro Tempo Kukla Karagöz Çocuk Tiyatrosu ‘‘Göknine'ye Konuk Gel’’ ve ‘‘İbiş Adında Bir İbiş’’ isimli oyunları cumartesi ve pazar günleri sergiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!