Nazlıaka: Ben size baktığımda insan görüyorum

Güncelleme Tarihi:

Nazlıaka: Ben size baktığımda insan görüyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2014 10:49

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine seslenen CHP'li Aylin Nazlıaka; "Başbakan size baktığınızda hanginizi tuzluk, hanginizi karabiber olarak tanımlıyor bunu bilemem. Ben size baktığımda insan görüyorum" dedi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, bir konuşma yaptı. Genel Kurul'da söz alan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, AK Partili Milletvekillerine dönerek; "Sayın Başbakan size baktığınızda hanginizi tuzluk, hanginizi karabiber olarak tanımlıyor bunu bilemem. Ben size baktığımda insan görüyorum. O yüzden eğer siz gerçekten insansanız, eğer ben doğru görüyorsam bir vicdana da sahip olduğunuzu varsaymak zorundayım. Eğer bir vicdanınız varsa o zaman sizi Ali İsmail Korkmaz'ın annesini arayıp başsağlığı dilemenizi bekliyorum. Ethem Sarısülük'ün, Medeni Yıldırım'ın, Ahmet Atakan'ın ailesini aramanızı,başsağlığı dilemenizi bekliyorum. Bu gencecik insanlar demokrasi uğruna öldüler. Dün siz bu duruşmayı izlemek içinde gelen gençlerin seyahat özgürlüğünü engellemeye çalıştınız" dedi.

Haberin Devamı

"HİÇ UTANMIYOR MUSUNUZ?"

Nazlıaka, sözlerini şöyle sürdürdü; "Dün Ali İsmail'in ailesi ne dedi biliyor musun? 'Keşke bari dövülerek değil de mermiyle ölseydi daha az acı çekerdi' dediler. Ben bunların duyup da utanıyorum, siz hiç mi utanmıyor musunuz? Vicdan azabı duymuyor musunuz? Belkin Elvan benim oğlumla aynı yaşta. Ekmek almak için sokağa çıktı ve şu an komada. Bu çocuk komada ve arayıp da ailesi kimse geçmiş olsun demedi. Sizleri bu aileleri aramaya ve başsağlığı dilemeye ve duruşmaya davet ediyorum. Çünkü eğer biraz vicdanınız varsa ve gerçekten insansanız o zaman bunu yapmanızın beklenmesi en doğru şey. Çünkü siyaset bunun içindir. Siz siyaset gönül işidir o yüzden dün o gencecik çocuklar polis şiddetiyle ölürken, destan yazıyor dediğiniz polislere ne oldu da haşşaşi diyorsunuz. O gencecik çocuklar orada dövülürken, gaz bombalarına maruz kalırken sizin ödüllendirip prim verdiğiniz polisler ne oldu da kötü oldu?"

BAKMADAN GEÇME!