Nazım Hikmet Ödülü veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Nazım Hikmet Ödülü veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ünlü şair Nazım Hikmet Ran anısına bu yıl ikinci kez düzenlenen Uluslararası Şiir Ödülü'nü kazanan Martinikli Aime Cesaire'e ödülü, 17 Ocak'ta düzenlenen törenle verilecek. Cesaire, plaketini ilk yarışmada bu ödülü kazanan Lübnanlı şair Adonis'in elinden alacak.

2. Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Ödülü'nün töreni Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak. Gecede, Genco Erkal ve Jülide Kural, Nazım Hikmet'in şiirlerinden örnekler okuyacak. Daha sonra sırada İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Canan Şadalak, Çiğdem Erkaya, Kaan Yazgan ve Selim Borak'ın dans gösterisi var. Dört sanatçı, koreografisini Hülya Aksular ve Oktay Keresteci'nin yaptığı bu gösteride Nazım Hikmet'in Tanya adlı şiirini yorumlayacak.

Programın son bölümünde ise Yunanistan'ın sevilen sanatçısı Aliki Kayalıoğlu'nun resitali yeralıyor.

Nazım Hikmet'in anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen bu ödül her iki yılda bir tekrarlanacak. Bu yılın, İngiltere'den John Berger, Danimarka'dan Henrik Nordbrandt, Yunanistan'dan Tuitos Patrikios, Rusya'dan Andrei Voznesenski ile Türkiye'den Cevat Çapan, Memet Fuat ve Selahatin Hilav'dan oluşan seçici kurulu Aime Cesaire'i, 20'nci yüzyılda ezilen bütün halkların eşitlik ve özgürlük özlemini çarpıcı bir dille açıkladığı şiirlerinden dolayı bu ödüle değer gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!