NATO kriptoları çalındı

Güncelleme Tarihi:

NATO kriptoları çalındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Astsubay kuryenin İzmir'den Mersin'e götürdüğü NATO kriptolarıyla, NATO'ya ve Türkiye'ye ait özel yayınların bulunduğu bond tipi çanta, yolcu otobüsünün Kula'da mola vermesi sırasında çalındı.

Mersin'den kurye olarak İzmir'e gönderilen 24 yaşındaki Deniz Teknik Astsubay Üstçavuş Sertan Şener, Güney Deniz Saha Komutanlığı'ndan tutanakla, askeri belgelerin bulunduğu çantayı aldı. Kriptoların ve gizli askeri bilgilerin bulunduğu çantayı Mersin'e götürmek üzere bilet alan Şener, önceki akşam Mersin Vip Seyahat'e ait 68 DL 606 plakalı otobüse bindi. Şener, bir süre kucağında tuttuğu çantayı daha sonra oturduğu koltuğun üstündeki el bagajı rafına koydu. Saat 21.30'da, Kula'daki Dereköy STR Dinlenme Tesisleri'ne gelen otobüsün verdiği molada aşağı inen Şener, otobüse döndüğünde, çantanın yerinde olmadığını gördü. Telaşla otobüsün raflarını ve koltuk altlarını aramaya başlayan Şener, sonuç alamayınca jandarmaya başvurdu. Jandarmanın yaptığı aramalar ilk aşamada sonuç vermedi.

Olayın adi bir hırsızlık olayı mı, yoksa çantanın peşindeki bir casus tarafından mı gerçekleştirildiği sorularına yanıt aranıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!