NATO, her an vurmaya hazır

Güncelleme Tarihi:

NATO, her an vurmaya hazır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Onur Öymen, NATO'nun Kosova'da siyasi çözüm istediğini, başka çare kalmazsa askeri seçeneğe yöneleceğini bildirdi. Kosova ile ilgili son gelişmeleri değerlendiren Öymen, henüz bir müdahale kararı alınmadığını söyleyerek, ‘‘Amacımız bu soruna, bir askeri müdahaleye ihtiyaç kalmadan, siyasi yoldan çözüm bulunmasıdır. Ancak, şartlar zorlarsa ve başka bir çare kalmazsa, askeri müdahele için hazırlıklı olduğumuzu da anlatıyoruz’’ dedi.

Bu arada Sırp saldırılarının sona ermemesi üzerine, NATO hazırlıklarını sürdürüyor. NATO'nun Kosova'ya olası müdahale hazırlıkları çerçevesinde, önümüzdeki günlerde Avrupa'nın güneyinde çoğu ABD'ye ait 400 kadar uçağın İttifak'ın emrinde olması bekleniyor. NATO'nun harekâta katılacak uçaklar arasında, hayalet uçaklarından F-15 ve F-16 tipi avcı uçaklarına kadar, ikmal, elektronik karartma ve keşif uçakları dahil her türden hava aracı bulunuyor. Fransa da, Kosova kriziyle ilgili olarak yapılacak muhtemel bir operasyon için Adriyatik Denizi'ne uçak gemisi gönderiyor.

Yugoslavya'nın ise, 15'i MİG-29 tipi olmak üzere 79 adet MİG uçağı, 8 adet karadan havaya füze bataryası ve 2-16 kilometre menzilli en az 100 kadar karadan havaya SAM füzesi bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!