Natalie Portman Hollywood'un yeni starı

Güncelleme Tarihi:

Natalie Portman Hollywoodun yeni starı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Reha Erus, Londra'nın ünlü Derchester Oteli'nin balo salonunda ‘‘Yıldız Savaşları’’ filminin kahramanlarından Natlie Portman ile görüştü

"Yıldız Savaşları" filminde genç hükümdar Prenses Amidala'yı canlandıran Natalie Portman, birkaç yıl önce "Leon" ile dikkatleri üzerine çekmişti. İsrail asıllı oyuncu, şimdi birbiri ardına film çeviriyor ve sinema endüstrisinin en parlak yıldızlarından biri olma yolunda hızla ilerliyor.

George Lucas ilk kez sizi çağırdığında söyleyecek kelime bulamamışsınız?

Yok, öyle olmadı. Yani ben ‘‘Star Wars’’ın diğer üç filmini izlememiştim. Onun Skywalker çiftliğine gidince bu filmin önemini kavradım. Aslında annem ön ayak olmuş. Gizlice anlaşmışlar!

Siz diğer çekilecek Yıldız Savaşları bölümlerinde de görecek miyiz?

George Lucas mutlu haberi verdi... Gelecek yıl çekimleri başlayacak ikinci bölümde Prenses Amidala'nın olgunluğunu göreceksiniz. Çocuk Anakin Skywalker'a aşık olacak, evlenecekler ve Luke ve Leia adında iki çocukları dünyaya gelecek. Ve Anakin Dark Side, yani Kara Taraf'a gidecek ve Darth Vader olacak.

Macera başladı

Filmin önemini anlayınca ne oldu?

Öncelikle ağır ve yoğun bir çalışma olacağını anladım. Üç film için on yıl gibi uzun bir döneme imza attık. Şimdiye kadar iyi rollerde oynadım. Buna karşın sokakta yürürken tanınmıyordum, rahatsız edilmiyordum. Şimdi bu filmin önemi ile şöhretten kaçınılmayacak. Onu anladım. Ve maceraya başlamış oldum. Bakalım şöhret budalası olabilecek miyim?

Çekimler zor oldu mu?

Diğer filmlerim bunun yanında bir skeç gibiydi. İki uzun yıl sürdü. Sabah altıdan akşam geç saatlere dek stüdyodaydık.

George Lucas ile çalışmak nasıl?

Gerçek olmayanları gerçek gibi gösterebilme yeteneği var. Özel efektler ve bilgisayar dünyasını sihirli bir değnek ile gerçek ve insani gösterebiliyor. Sağlam ve geniş bir kültürü var ve Yunan mitolojisini ezbere biliyor. Ne bileyim, Hazreti İsa'yı, Mark Twain'i, Flash Gordon'u, İlyada'yı, Vikingler'i herşeyi biliyor.

Liam Neeson nasıldı?

O dev bir iyi insan. Üstelik eski bir öğretim üyesi. Matematik uzmanı. Bilgi yüklü bir makina gibi. Canlı kompüter. Herşeyi biliyor, olgun ve güçlü.

Nasıl keşfedildiniz? Pizzacı hikayesi doğru mu?

Tabii... Long Island'da bir pizzacıda bir yetenek avcısı yanıma yaklaştı. Ailemin gözleri önünde elime bir kartvizit sıkıştırdı.

Bir film önerisi miydi?

Hayır, Revlon kozmetik firmasının bir reklam fotoğrafı için. Bu işlere meraklı olan annemle birlikte Wilhelmina ajansına gittik. Bir yıl modellik yaptım ama ben sinema oyunculuğu istiyordum. Oysa kataloglar için modellik can sıkıntısıydı. Nefret ettim.

Hangi burçtansınız?

Belli olmuyor mu? Hep fikir değiştiren, yerinde duramayan, çabuk bıkan hangi burçtan olur? Tabii ki İkizler.

Hala İsrail vatandaşısınız değil mi?

Evet, tatiller için gidiyoruz.

O halde askerlik yapmanız da zorunlu olacak.

Düşünüyorum. Yapabilirim. Ama kalbimde pasifistim, barıştan yanayım. Diğer yandan da çok milliyetçiyim. Burç meselesi.

Kültürümü seviyorum

İbranice biliyor musunuz?

Tabii, İsrail'e çok bağlıyım. Kültürümü seviyorum, tarihimi seviyorum, halkımı seviyorum.

Ders çalışmayı seviyor musunuz?

Çalışmayı değil öğrenmeyi seviyorum. Babam akademik bir insan. Böyle olunca öğrenmek ağır basıyor. Bazı üniversitelere başvurdum. Harvard ve Yale'den olumlu yanıt aldım. Ama hangisine gideceğimi söylemek istemiyorum.

Ama Natalie Portman adı ikisinden birinde mutlaka duyulacak.

O benim artistik adım. Gerçek adımı kimseye söylemiyorum.

Neden?

Bu işe ailemi alet etmek istemiyorum. Adlarını yalnış bir hareket ile her an lekeleyebilirim.

Bunun için mi ‘‘Lolita’’ rolünü kabul etmediniz?

Bence Stanley Kubrick'in ilk filmi daha güzel. Adrian Lyne bana seks sahnelerinde figüran kullanılacağını söyledi ve senet imzalattı. Ama seyirci beni izleyecekti. Soyunamam ve soyunacağımı sanmıyorum.

Ama ‘‘Beautiful Girls’’da Timothy Hutton ile uzun bir öpüşme sahneniz var.

O son derece masumdu.

‘‘Mars Attacks’’da Clinton'un kızı Chelsea'yi mi canlandırdınız?

Kesinlikle, o sadece bir ABD başkanının kızıydı. Chelsea düşünülmedi.

Kazandığınız parayı nasıl harcıyorsunuz?

Şimdilik hala aileme bağımlı olduğum için yatırımlar yapıyorum. Gelecekte onlara yük olmak istemem.

Birlikte oynamak istediğiniz bir aktör var mı?

Ben Kingsley. O benim favorim. Onunla tanıştığımda heyecandan ağladım. O da bir İngiliz centilmenliği ile beni teskin etmeye çalıştı. Ve Patrick Swayze. Sanıyorum onunla tanışmak için sinema oyunculuğunu kabul ettim.

Ya Brad Pitt veya Leonardo Di Caprio?

Hayır, onlarla ilgilenmiyorum.

Genç oyuncunun filmografisi

Natalie Portman'ı Jean Reno ile birlikte çevirdiği ‘‘Leon’’ filminden tanıyoruz. O zamanlar 13 yaşındaydı. Kardeşinin cinayetinin intikamını almak için bir kiralık katile ortak oluyordu. Ardından Woody Allen'in çok konuşulan filmi ‘‘Everybody Says I Love You’’da rol aldı. Tim Burton'un ‘‘Mars Attacks’’ filminde de ABD başkanının kızı rolünü üstlenmişti. Michael Mann'ın ‘‘Heat’’ yapıtında da Al Pacino, Robert De Niro ve Val Kilmer ile birlikte kamera karşısındaydı. Son olarak Wayne Wang'ın ‘‘Anywhere but here’’ ında Susan Sarandon'un kızını oynadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!