Nat King Cole'un kardeşi İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Nat King Coleun kardeşi İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Caz müziğinin en sevilen seslerinden Nat King Cole'un kardeşi Freddy Cole, önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Türk cazseverlerle buluştu. Konserde son albümünde yer alan şarkılarını seslendiren Cole'u bir zamanlar radyo ve televizyondaki ilginç sunumlarıyla tanınan Sezen Cumhur Önal, yalnız bırakmadı.

Bir zamanlar ‘‘Nature Boy’’, ‘‘Dalilah’’ gibi parçalarla dillerden düşmeyen Nat King Cole'un en küçük kardeşi Freddy Cole, ağabeyinin hemen hemen bütün özelliklerini şarkılarına yansıtıyor. Freddy Cole, rahip babasının ses yeteneğinin ve çok iyi piyano çalan annesinin müzik terbiyesinde önemli yeri olduğunu belirtiyor.

Freddy Cole, en büyük kardeş basçı Edi Cole ile başlayan ve daha sonra piyanist şarkıcı küçük kardeş Nat King Cole ile devam eden Cole ailesinin ününü, yeğeni Natalie Cole ile sürdürüyor.

Freddy Cole, konserde 1997 yılında piyasaya çıkardığı ‘‘To The Ends Of The Earth’’ adlı albümünde yer alan çalışmalarına yer verdi. Konserden sonra Sezen Cumhur Önal ile birlikte akşam yemeği yiyen Cole, gece boyunca bol bol müzikten ve ağbisi Nat King Cole'den söz etti. Sacha Distel, Mina, Pepino Di Capri gibi dünyaca ünlü sanatçıların şarkılarına Türkçe söz yazan Sezen Cumhur Önal, Freddy Cole'le de yeni albümünde yer alan ‘‘I didn't mean to love you’’ adlı parçaya Türkçe söz yazmak üzere anlaştı.

Freddy Cole, ağbisinin hatırına Sezen Cumhur Önal'la görüştü. Eski radyo günlerinde Nat King Cole'un parçalarını çok sık çalan Sezen Cumhur, Freddy Cole'le uzun uzun sohbet etti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!