Narkotik tişörtlere bile el koydu

Güncelleme Tarihi:

Narkotik tişörtlere bile el koydu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2007 15:48

İstanbul'da son 2 hafta içinde düzenlenen 115 ayrı uyuşturucu operasyonunda, toplam 308 kilo 700 gram esrar, eroin ve kokain ile 35 bin 700 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Haberin Devamı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentin 22 ilçesinde son 2 haftada transit uyuşturucu madde kaçakçılığı yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen 115 ayrı operasyonda, 220 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlar kapsamında 52 kilogram eroin, 256 kilogram esrar, 35 bin 700 adet sentetik uyuşturucu hap, 700 gram kokain ile 2 adet Kalaşnikof marka otomatik tüfek, 9 adet ruhsatsız tabanca, çeşitli delici ve kesici aletler ele geçirildi.

Bu operasyonlar arasında yer alan “Göktaşı” adlı çalışmada, Diyarbakır'dan İstanbul'a getirdikleri uyuşturucuyu Avrupa ülkelerine göndermek isteyen bir suç örgütünün uyuşturucuyu nakledeceği RA EV 6000 Almanya plakalı TIR, polislerce izlemeye alındı. İstanbul'dan yola çıkan ve kayıtlı yükü ahşap tabut olan TIR'a yönelik Kapıkule Sınır Kapısı'nda düzenlenen operasyonda, 52 kilogram eroin ele geçirildi.

Haberin Devamı

TIR'ın yakıt deposundaki gizli bölmelere yerleştirilmiş birer kilogramlık paketler halindeki eroinin çevresine de dedektör köpekleri yanıltmak için pul biber yerleştirildiği görüldü.

Olayla ilgili gözaltına alınan Abdullah K, Emin Ç. ve tanınmış bir şarkıcıyla aynı aşirete mensup olduğu ifade edilen Burhanettin B'nin, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'nde yapılan başka bir çalışmada da, 26 kilogram esrar ve 2 adet Kalaşnikof marka otomatik tüfek ele geçirildi.
Halkalı'da bir eve düzenlenen operasyonda da, 70 kilogram toz esrar bulundu.

İstanbul'da takibe alınan 34 EG 7317 plakalı TIR'a gerçekleştirilen operasyonda ise çeşitli bölmelere gizlenmiş halde 35 bin 700 adet sentetik uyuşturucu hap elde edildi.

UYUŞTURUCUYU ÖZENDİREN TİŞÖRT SATIŞI

Bu arada İstanbul narkotik polisi, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki çeşitli iş hanlarında bulunan iş yerlerinde satılan ve üzerlerinde keneviri yaprağı deseni, kokain, marihuana ve ecstacy yazıları olan 115 tişörte de uyuşturucu kullanımını özendirdiği gerekçesiyle el koydu.

Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 190. maddesinde yer alan, “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapan kişi, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca haklarında işlem yapılan 3 kişi, sevk edildikleri adliyede savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!