Namussuzlar yine yaktı

Güncelleme Tarihi:

Namussuzlar yine yaktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'daki ormanları günlerdir ateşe veren katiller, dün de Demirciköy'de işbaşındaydı. Öğleden sonra üç yerde birden başlayan orman yangını rüzgârın da şiddetiyle yayılarak 15 hektarlık alanı kül etti. Alevlerin daha geniş bir bölgeye sıçramasını yangın emniyet şeritleri engelledi.

Günlerdir İstanbul'un ciğerlerini ateşe veren kundakçılar dün de Sarıyer'e bağlı Demirciköy'de ortaya çıktı. Demirciköy ormanlarında dün öğleden sonra üç ayrı yerde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek yaklaşık 15 hektarlık alana yayıldı. Alevlerin daha geniş bir bölgeye sıçramasını yangın emniyet şeritleri engelledi.

Demirciköy'de ve yakındaki Alarko villaları inşaatının bulunduğu, Demirciköy'le Kilyos arasındaki çam ormanında saat 14.40'da 3 ayrı yerde birden yangın çıktı. Demirciköy-Kilyos yolu yakınında, birbirinden yaklaşık 200 metre uzakta başlayan alevler kısa sürede kontrol altına alınırken, alt kısımdaki alevler büyüdü. Yangına Sarıyer ve İstinye İtfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 3 helikopterle müdahele etti. Yangının geniş bir alana yayılması üzerine çevre itfaiyelerden takviye birlikleri ve Sarıyer Belediyesi'nden iş makineleri bölgeye gönderildi.

Bu arada bölgedeki inşaatlarda çalışan işçiler, kömür ocakları ve beton fabrikasından gelen iş makineleri, itfaiye ekiplerine yardım ettiler. Yangın 16.10'da kontrol altına alınabildi. Yaklaşık 15 hektar alandaki çam ağaçlarının bir kısmı tamamen, bir bölümü de kısmen yandı.

Öte yandan, Kavacık, Aşağı Baklacı mevkiinde dün saat 14.30 sıralarında çıkan yangında da 1 dönüm arazideki meşe ağaçları kül oldu. Yangın itfaiyenin ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

35 HEKTAR GİTTİ

Bu arada Balıkesir'in Balya İlçesi Patlak Köyü yakınlarında önceki gün öğle saatlerinde çıkan orman yangını, 9 saat süren yoğun çaba sonucu sabaha karşı söndürüldü. Yangında 35 hektar orman alanı yandı. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangına İzmir ve Çanakkale'den gelen helikopterlerle söndürme ekipleri müdahale etti. Orman Bölge Müdürü Muhittin Karabağlı, ‘‘Yanan bozuk meşe ve ormanlık alandır. Yanan sahanın altında bulunan Patlak Köyü de dozerin yangın şeridi açması sayesinde kurtuldu’’ dedi.

SAMSUN’DA DA YANGIN

Samsun'a bağlı Vezirköprü İlçesi Kunduz Dağı Sarıçiçek yöresinde, bilinmeyen nedenle çıkan yangın da rüzgârın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangında, çam ağaçlarından oluşan 1.5 hektarlık ormanlık alanı yandı. Kunduz Dağı Zeytinlik yöresinde de bilinmeyen nedenle çıkan yangında 1 hektarlık orman kül oldu. İki yangın da kontrol altına alındı. Çıkış nedenleri araştırılıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!