Namık Ekin, rekor denemesine başladı

Güncelleme Tarihi:

Namık Ekin, rekor denemesine başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2007 11:40

Emekli SAT komandosu 65 yaşındaki Namık Ekin, “Bir denizden diğer denize yüzme rekoru” denemesine başladı.

Haberin Devamı

Ekin, Rumeli Feneri'nden tekneyle açılarak, kızları ve arkadaşları eşliğinde, saat 07.50'de suya daldı. Dalış öncesi yaklaşık 2 litre su içen, çeşitli ilaçlar ve meyve yiyen Ekin, suyun 5 metre altından yaklaşık 52 kilometre yüzerek Sarayburnu'na ulaşmayı hedefliyor.

Karadeniz'den Marmara Denizi'ne yüzerek geçip, Sarayburnu'na ulaşmayı hedefleyen Namık Ekin'in rekor denemesi sırasında kendisini sağlık ekibi de takip edecek.

Ekin, rekor denemesi süresi içinde yeme-içme, dinlenme, tüp değiştirme gibi ihtiyaçlarını su altında karşılayacak.

Namık Ekin, daha önce İstanbul Boğazı'nın yanı sıra, Mersin'den KKTC'ye su altından yüzerek dünya rekorlarına imza atmıştı.

Rekor denemesi öncesi Rumeli Feneri'nde Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün'ün bir restoranda verdiği sahur yemeğine katılan Ekin, 28 yaşındaki bir Amerikalı'nın rekorunu kırmaya çalışacağını belirterek, kendisinin en yaşlı ve en uzun süre dalarak rekor kıran adam olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Karadeniz'den dalıp Marmara Denizi'nde Sarayburnu'ndan çıkacağını ifade eden Ekin, “Bu bir denizden öbür denize yüzme rekoru. Guiness Rekorlar Kitabı yetkileri ile de görüştük. Onlar da bizi tescil için Sarayburnu'nda bekleyecekler” dedi.

Ekin, rekor denemesi için sponsor bulamadığını belirterek, “Çılgın Türkler olarak bizler zor şartları severiz. Bize destek vermeyen iş adamları utansın. Sponsor bulamadığım için suyun içinde ihtiyaçlarımı karşılamamı sağlayacak olan 'köpek balığı kafesi'ni alamadık ama balık adam doktorlar gelip beni kontrol edecekler” diye konuştu.

EKİN'İ BEKLEYEN ZORLUKLAR

Dalışta kendisini bekleyen tehlikelere de değinen Ekin, idrar ve tükürükle beraber çok miktarda su kaybedeceğini kaydederek, kendisinin su altında hayati bir tehlikeye girmesi halinde kızı Name Ekin ile yakın dostu Yakup Demirci'nin denemeyle ilgili karar vermesini istedi.

Namık Ekin, şunları söyledi:

“Kararı onlar verecek, birisi ailemden, diğeri güvendiğim dostum Yakup. İpin kesilip kesilmeyeceğine onlar karar verecek.

Haberin Devamı

Bol su almak gerekiyor. Çünkü vücudumuzdaki yaklaşık 6 litre kanın 3'te biri su. Dolayısıyla ben 18 saat boyunca çok miktarda sıvı kaybedeceğim. Bu da kanın koyulaşmasına ve kalp kapakçıklarının düzenli çalışamamasına neden olacak. Bu durum çok tehlikeli, çünkü kalp krizi riskini artırıyor.”

Namık Ekin, hep ABD'lilerin rekorlarını kırdığını ve bu nedenle de kendisini sevmediklerini ileri sürerek, “Biz de bu yolla ABD'lilerin başına çuval geçirmiş oluyoruz” dedi.

Ekin, kendisine İDO ve Sarıyer Belediyesinin destek verdiğini sözlerine ekledi.

YUSUF TÜLÜN

Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün de Namık Ekin'i tebrik ederek, “Allah yardımcısı olsun, hocamız bir ilke daha imza atarak, cesaretin, kararlılığın, azmin ve Türk bayrağının altında yaşamanın mutluluğunu gençlerimize miras bırakacak. Ona teşekkür ediyoruz. Biz buradan kendisini uğurlayacağız. İnşallah Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er de kendisini Sarayburnu'nda karşılayacak. İnşallah kazasız, belasız yolculuğu bitirir ve hepimizin gururu olur” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!