Nakdi ücret desteği ne zaman bitecek? İşte en son tarih bilgisi

Güncelleme Tarihi:

Nakdi ücret desteği ne zaman bitecek İşte en son tarih bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2021 17:01

Ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneğimizden yararlanamayan, 15 Mart'tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçilere yönelik ödenen nakdi ücret desteği devam ediyor. Bu kapsamda ücret alan vatandaşlar da söz konusu ödeme desteğinin ne zaman biteceğini öğrenmek istiyor. Peki, nakdi ücret desteği ne zaman bitecek?

Haberin Devamı

Nakdi ücret desteği ödemeleri hakkında araştırmalar yeni yılla ile birlikte hız kazandı. Söz konusu ödemeleri almaya hak kazanan vatandaşlar ödemelerin ne zaman sona ereceğini araştırıyor. İşte, konuya dair ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalardaki Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; "Kısa çalışma ödeneğini şubat ayının sonuna, nakdi ücret desteğinin süresini ise 17 Mart tarihine kadar uzattık." dedi.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Nakdi Ücret Desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu. 15/03/2020 tarihinden sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara da Nakdi Ücret Desteği verileceğini bildiren Bakan Selçuk, bu işçilerin daha önce yapmış oldukları işsizlik ödeneği başvurusu dışında herhangi bir başvuru yapmasına gerek bulunmadığını ifade etti. Ancak 15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine başvurmamış olanların, https://esube.iskur.gov.tr adresinden veya e-Devlet aracılığıyla işsizlik ödeneğine başvuruda bulunabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Ücretsiz izne ayrılan işçilerimizle 15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara, Nakdi Ücret Desteği, İŞKUR tarafından izleyen ayın 8’inden itibaren ödenecek.

BAKMADAN GEÇME!