MYK’da değişim zamanı hakkınızı helal edin

Güncelleme Tarihi:

MYK’da değişim zamanı hakkınızı helal edin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 01:16

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün MYK’da, “Değişiklik zamanı. Ortaya çıkacak tabloya hepinizin saygı duyacağını düşünüyorum. Hakkınızı helal edin” diyerek “MYK’da değişim” için düğmeye bastı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “CHP MYK üyeliği onurlu bir görev. Hepinizin bu onurlu görevi layıkıyla yaptığını düşünüyorum. Ancak bir değişim de gerekiyor. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalar nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum. Zaten PM üyesi olmanız nedeniyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu sizinle son MYK toplantımız” dedi.

KİM GİDER, KİM KALIR

CHP kulislerinde “Kim gider, kim gelir” tahminleri başladı. Yerel seçimlerde aday belirleme sorumluluğunu büyük ölçüde üstlenen ve ‘5’li komisyon’un üyeleri CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Umut Oran, Bülent Tezcan ve Gökhan Günaydın’ın MYK dışı kalabileceği belirtiliyor. MYK dışında kalabilecekler arasında seçim gecesi ekibinin hazırladığı “Seçim Sandığı Programı” çalışmayan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ve Parti İçi Eğitim Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı da anılıyor. Sivil Toplum Örgütleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, İşçi ve Memur Sendikaları’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya için de “Gidebilirler” değerlendirmesi yapılıyor. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in MYK dışında kalması halinde bu görev için Kılıçdaroğlu’nun düşündüğü ileri sürülen isimler arasında Parti Sözcüsü Haluk Koç ile Gürsel Tekin sayılıyor.

Haberin Devamı

CİHANER’E ÖNEMLİ GÖREV

MYK’nın “olası” yeni üyeleri için ise İlhan Cihaner, Tekin Bingöl, Candan Yüceer, Sena Kaleli, Seyhan Erdoğdu, Burhan Şenatalar, Ekrem Kerem Oktay’ın isimleri öncelikle sıralanıyor. İddialara göre Kılıçdaroğlu, Cihaner’i Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirecek.

ERDOĞAN İÇİN KOMİSYON

CNN TÜRK yayınına katılan Kılıçdaroğlu, dört eski bakan için kurulan komisyonla ilgili görüşlerini açıkladı. Erdoğan için de komisyon kurulmasını isteyeceklerini belirterek şunları söyledi: “Önümüzdeki günlerde Erdoğan için de bir soruşturma komisyonu kurulmasını isteyeceğiz. Tarihin önünde, çocuklarına karşı, ülkeye karşı sorumlu olacak. Özel hayatla ilgili kayıtların kullanılmasını doğru bulmayız. Ama kol saatiydi, umreydi, sıfırlama konuşmaları bunlar affedilecek olaylar değil. 30 milyon avroluk özel hayat mı olur. Erdoğan için de soruşturma komisyonu kurulması lazım. Onlar için hesap vermesi lazım.

Haberin Devamı

İSTİFAYI DÜŞÜNMEDİM

(Seçim sonuçları) Başarı, kazanıyorsanız başarıdır. Ama aldığımız sonuç küçümsenemez. Bu kadar şaibeli bir iktidarın kendi beklediklerinin bile üstünde oy alması bizi de hayal kırıklığına uğrattı. İstifa etmeyi düşünmedim, aldığımız oylar arttı çünkü. Halkın büyük bir kısmı yolsuzluktan haberdar değil.

YAVAŞ, Kılıç veya Baykal olabilir

(Cumhurbaşkanlığı adayları) Mansur Bey başarılı bir performans gösterdi. Aslında kazandı öyle de demek lazım. Cumhurbaşkanı adayı tabiiki de olabilir. Ben aday olmayacağım. Genel başkanların aday olmalarını şık bulmuyorum. O makama oturacak kişinin bütün bir kitleyi kucaklaması lazım. Haşim Kılıç’ı da görebiliyorum cumhurbaşkanı olarak. Sayın Baykal da olabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!