Müzikli bomba kart çetesine suçüstü

Güncelleme Tarihi:

Müzikli bomba kart çetesine suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Selefiler adlı aşırı dinci bir örgütün emekli ve şu anda görevdeki üst düzey komutanlara, yılbaşında müzikli bomba kartpostallar göndermeyi planladığı ortaya çıktı. Yakalanan 16 teröristin maket uçaklara da bomba yerleştirmek için çalıştığı belirtildi.

YILBAŞI'nda, müzikli-ışıklı kartpostallara bomba yerleştirerek üst düzey komutanlara ve 28 Şubat sürecinde etkili olan emekli komutanlara göndermeyi planlayan yeni bir irticacı örgüt ortaya çıkarıldı. Örgütün, uçan bombalar üzerinde de çalıştığı belirlendi.

Kendilerine ‘Selefiler’ adı veren bu aşırı dinci örgüte bağlı 16 terörist yakalandı. Hücre evlerde yapılan aramalarda da 9 pompalı tüfek, bir Kalaşnikof tüfek, 3 tabanca, çok sayıda mermi, bomba yapımında kullanılan malzemeler, saatler, piller, kablolar, uzaktan kumanda cihazları ve çok sayıda müzikli kartpostalla fünye düzeneği ele geçirildi. Dinci teröristler, kartpostal bombalar yaparak yılbaşı nedeniyle üst düzey komutanlara göndereceklerini itiraf ettiler.

BOMBA UÇAK

Hücre evde bulunan model uçak uzaktan kumanda setinin ne amaçla kullanılacağını araştıran polis, teröristlerin yeni bir suikast şekli geliştirdiğini ortaya çıkardı. Plana göre, birkaç kilometre menzili olan model uçağa bomba yüklenecek ve açık alanda, örneğin bir tören sırasında, uçan bomba uzaktan kumanda aracılığıyla hedef veya hedeflerin üzerine gönderilecekti.

KAN AKITACAKLARDI

Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, ‘Selefiler’ örgütünün laik Türkiye Cumhuriyeti'ni silahlı kalkışma ile yıkıp, yerine İran tarzı bir molla devleti kurmayı hedeflediğini açıkladı. İskender, ‘‘Yakalanmasalardı, çok kan akıtacaklardı’’ dedi. Örgüte bağlı teröristlerin, Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'nde bulunan bir taş ocağında bombalı ve silahlı eğitim yaptıkları da belirlendi. İskender, bu terör grubunun Ahmet Taner Kışlalı cinayeti soruşturması sırasında ortaya çıkarıldığını, ancak suikastla bağlantılarının bulunamadığını söyledi.

Örgütün Ulus'taki Tezveren Sultan Türbesi'ne bombalı saldırı planladığını da anlaşıldı. İskender, örgütün mum yakılarak türbenin ziyaret edilmesini tasvip etmediğini belirtti.

BOMBACI DOKTOR

Örgütün Mehmet Emin Akın, çocuk doktoru Abdullah Halaz ve Hasan Tatlıcı tarafından kurulduğu saptandı. Doktor Halaz'ın Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi ile İbni Sina Hastanesi'nde görev yaptığı, 28 Şubat kararlarından sonra doktorluk mesleğini bırakıp örgüt adına bomba imal etmeye başladığı bildirildi. Örgütün gelir sağlamak için bir LPG dolum istasyonu açtığı kaydedildi.

Love Story çalacaktı

MÜZİKLİ kartpostallar, kalın karton bir kapak şeklinde. İçlerinde küçük bir saat pili ve müzik çipi bulunuyor. Kartpostal açıldığında, iki kapak arasındaki devre kapanarak, pilden minik müzik çipine elektrik gidiyor. Kartta ‘Love Story’ parçası çalarken, ‘I love you’ yazısının bulunduğu bölümde pembe ışık yanıp sönmeye başlıyor. Teröristler, kalın kartondan yapılmış kartın içine patlayıcı yerleştirdikten sonra, patlıcıyı, müzik ve ışığı harekete geçiren devreye bağlamayı planladılar. Böylece, kart açılır açılmaz pil fünyeyi çalıştıracak ve patlama meydana gelecekti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!