'Müzik Susmasın' desteği ödemeleri ne zaman yapılacak? Kültür Bakanlığı'ndan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Müzik Susmasın desteği ödemeleri ne zaman yapılacak Kültür Bakanlığından açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2021 15:39

'Müzik Susmasın' olarak adlandırılan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilecek olan sanatçı destekleri için başvurular 25 Aralık tarihinde sona ermişti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 'Müzik Susmasın' ödemelerinin ocak ayı içerisinde yapılacağı duyuruldu. İşte, 'Müzik Susmasın' ödemeleri hakkında o detaylar

Haberin Devamı

"Müzik Susmasın" sloganıyla başlatılan proje ile salgın döneminde müzik sektöründe sanatını icra etme ve çalışma imkanı azalan sanatçıların ve sektör çalışanlarının üretim yapmalarının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Proje çağrısına göre, haftalık veya günlük yevmiye ücretiyle çalışan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar başta olmak üzere, işini kaybeden veya işleri durma noktasına gelen ses ve enstrüman sanatçıları ile sektör çalışanlarının projeye katkıları karşılığında ödeme yapılarak desteklenmeleri ve aynı zamanda üretilen eserlerin geleceğe aktarılması için dijital bir arşiv oluşturulması sağlanacak.

Projeye başvurular, 16-25 Aralık tarihlerinde alınacak. Proje kapsamında sunulacak kayıt için net 1000 lira olmak üzere, açılması planlanan sonraki çağrı programlarına dahil olunması suretiyle en fazla 3 bin lira destek verilecek.

Haberin Devamı

'MÜZİK SUSMASIN' ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Destek almaya hak kazanan başvuru sahiplerine ocak ayından itibaren ödemeleri yapılmaya başlanacak projeyle ilgili detaylı bilgiye YEE'nin internet sitesinden ulaşılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!