Mustafa Küçük kimdir nereli, kaç yaşında? Mustafa Küçük

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Küçük kimdir nereli, kaç yaşında Mustafa Küçük
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2021 15:34

Mustafa Küçük, Forbes 2021 milyarderler listesinde yer alan isimlerden birisi olmuştur. 2021 Forbes takviminde Türkiye'den 2.1 milyar dolarlık servetiyle listelenen Mustafa Küçük, 1988 yılında satın aldığı LCW ile bu başarıya adım adım ulaşmıştır. Peki, LCW CEO'su Mustafa Küçük kimdir nereli kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

1963 Malatya Doğanşehir doğumlu olan, Mustafa Küçük ilk, orta ve lise eğitimini yine memleketi Malatya’da tamamlamıştır. 1984 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Küçük, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, Makine Mühendisliği alanında master eğitimini tamamlamıştır. İTÜ master eğitimi sırasında demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Yekta Dış Ticaret A.Ş’de, ihracat operasyon elemanı olarak iş hayatına adım atmıştır.

Bu firmadaki dört aylık kısa bir çalışma dönemi sonunda master eğitimi yanında,  İstanbul Üniversitesi İşletme İktisat Enstitüsünde, Uluslararası İşletmecilik İhtisas Programı’na da devam etmiştir. 1986 yılında tekstil ve konfeksiyon sektöründeki ilk işi olacak olan, Aka Tekstil’de İhracat Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. 1988 yılında demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Taha Dış Ticaret’ten gelen teklif üzerine, Taha Tekstil A.Ş’nin kuruluşunu gerçekleştirmiş ve Genel Müdürlük görevini üstlenmiştir.  

Haberin Devamı

1988 – 2001 yılları arasında, Taha Grubu içerisinde, çeşitli şirketlerin kuruluşunda, Genel Müdürlük ve Taha Holding Genel Koordinatörlük görevini yürütmüştür. 2001 yılında, üretim sektöründe faaliyet gösteren Taha Holding Genel Koordinatörlük görevini, grubun diğer ortağına devredip, tamamen moda ve perakende sektörüne odaklanmaya karar vermiştir. Verilen bu karar doğrultusunda, 2001 yılından beri LC Waikiki Grubunun CEO görevini yürütmektedir.

BAKMADAN GEÇME!