Muş'ta operasyon

Güncelleme Tarihi:

Muşta operasyon
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2006 13:44

Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde Muş ve Diyarbakır il sınırlarının kesiştiği bölgede PKK'lı teröristlere karşı yapılan operasyonda, güvenlik güçleri ile çatışmaya giren 14 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

Bingöl Valiliği’nden alınan bilgiye göre, Solhan İlçesi'nin Diyarbakır ve Muş il sınırlarının kesiştiği bölgede bir grup PKK'lı teröristin yuvalandığı yolunda alınan istihbaratların değerlendirilmesi sonucu bölgede, geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Bu sabaha karşı Bingöl'ün Solhan İlçesi ile Muş’un Şenyayla bölgesindeki dağlık alanda kıstırılan bir grup teröriste ‘Teslim ol’ çağrısı yapıldı. Teröristler bu çağrıya ateşle karşılık verilince çatışma çıktı. Havadan kobra savaş helikopterlerinin destek verdiği, teröristlerin kaçması olası noktalara özel eğitimli timlerin indirildiği bölgede çatışma, öğle saatlerine kadar yer yer sürdü. Çatışmada 14 terörist öldürüldü. Teröristlere ait 1 roketatar, genellikle suikastlarda kullanılan ‘Kanas’ tipi 2 tüfek, 9 Kalaşnikof ele geçirilidi.

Olumsuz hava koşullarına rağmen kobra helikopterlerinin bombaladığı bölgedeki PKK'lı terörist sayısının 30 kadar olduğu sanılıyor. Güvenlik güçleri tarafından çembere alınan PKK’lı teröristlerle çatışmaların zaman zaman devam ettiği belirtildi. Güvenlik güçlerince öldürülen teröristlerin kış mevsiminde gizlendikleri sığınaklardan kısa süre önce çıktıkları bildirildi.

Muş Valisi İbrahim Özçimen, olumsuz hava koşullarına rağmen bölgede operasyon yapıldığını belirtirken, “Bölgedeki silahlı kuvvetimizle uydu bağlantısı ile görüşüyoruz. Çıkan çatışmada güvenlik kuvvetlerimizin kayıp vermemesi bizi sevindirdi” diye konuştu.

Muş, Bingöl ve Diyarbakır üçgenindeki Şenyayla bölgesine asker takviyesi yapıldığı, jandarma komando timlerinin bölgede kapsamlı arama ve taramalarını sürdürdüğü açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!