Muş'ta 182 bin 239 paket kaçak sigara ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Muşta 182 bin 239 paket kaçak sigara ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2007 15:29

Muş'ta sigara kaçakçılığına yönelik yapılan “İzmarit” operasyonu sonucu 182 bin 293 paket kaçak sigara ele geçirildi; olayla ilgili 16 araca el konuldu, yakalanan 23 kişiden 15'i tutuklandı.

Haberin Devamı

Muş Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yaklaşık bir yıldır sürdürülen takip, tahkikat ve diğer çalışmalar sonucu, Muş merkezli Van, Ağrı, Bitlis, Şanlıurfa, Şırnak ve İstanbul'da eş zamanlı “İzmarit operasyonu” yapıldı.

Operasyonda, söz konusu illerde toplam 182 bin 293 paket sigara, çok miktarda çek, senet, ajanda ve alındı makbuzlarının ele geçirildiği, kaçakçılıkta kullanılan çeşitli tip ve markalarda 16 araç ile örgüt üyelerine ait banka hesaplarına el konulduğu bildirildi.

Organize suç olayıyla ilgili olarak toplam 23 kişinin yakalandığı kaydedildi.

Yakalanan şahıslardan örgüt lideri H.D ile V.Y, H.A, R.K, E.G, M.G, C.Ç, N.G, M.Ş.G, Y.Y, N.B, Ö.Ç, H.G ve A.Y. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberin Devamı

Diğer 8 kişinin sorgulamalarının ise devam ettiği bildirildi.

Bu arada, kaçak sigaraların İran ve Irak'tan Van üzerinden getirilerek Türkiye'nin çeşitli illerine dağıtıldığı belirlendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!