Müslüman terörist terörist Müslüman olamaz

Güncelleme Tarihi:

Müslüman terörist terörist Müslüman olamaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2002 02:09

Fethullah Gülen, İslamla terörün bağdaşmadığını belirterek, ‘‘Teröriste hürriyet savaşçısı diyen olmamalı. Müslüman terörist, terörist Müslüman olamaz’’ dedi.

Gülen'in, 11 Eylül sonrası dönemine ilişkin çeşitli yorumlarından bazı bölümlerini, haftalık TEMPO dergisi, bu haftaki sayısında yayınladı. Gülen, İslam ve terörizm konusunda şunları söyledi:

‘‘İslam her insan ferdini başka varlıklara göre bir tür olarak gördüğü için, tek bir insanı öldürmeyi, bütün insanları öldürme, tek bir insanın hayatını kurtarmayı da bütün insanların hayatını kurtarma olarak kabul etmiştir. Ayrıca hak konusunda, ‘Hakkın küçüğü büyüğü olmaz' diyerek, ferdin hakkı ile toplumun hakkını eşit görmüş, bunlardan birini diğerine feda etmemiş. O kadar ki, ‘Bir gemide 9 cani, 1 masum bulunsa, o masum orada oldukça, 9 caniyi cezalandırmak için o geminin batırılamayacağı' hükmünü getirmiştir.

İslam, Müslüman fertlerin hareket ve faaliyetlerinde, hedefe giden yolda meşru olunması gerektiğini hassiyetle vurgular. Terör, herhangi bir gayeyi gerçekleştirmede asla vasıta olamaz. Mecbur kalındığında ancak bir devletin, belli prensipler çerçevesinde uygulayabileceği savaşı, fertler veya örgütler başlatamaycağı gibi, kuralsız insanlığın korunması gereken değerlerine yönelik ve tamamen emniyeti yok edici terör hadisesinin de İslam'da yeri olmayacağı açıktır. Terörist hakiki bir Müslüman olamayacağı gibi, Müslüman da terörist olamaz. Müslüman terörist olamaz; çünkü İslam, dünyada en ağır cezayı insan hayatına ve insanların emniyetine kastetmeye vermiş, kasten cana kıyanların cehennemde ebedi kalacakları tehdidinde bulunmuştur.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!