Musevi din adamları saf tutup dua etti

Güncelleme Tarihi:

Musevi din adamları saf tutup dua etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2002 01:57

Türk Schindler'in cenaze töreninde Hahambaşı vekili İshak Haleva saf tutup dua etti. İkinci Dünya Savaşı yıllarında Marsilya Büyükelçiliği'nde görevliyken Türk vatandaşı belgesi düzenleyip verdiği çok sayıda Musevi'yi toplama kamplarına gönderilmekten kurtaran İsmail Necdet Kent'in Bebek Camii'nde dün düzenlenen cenaze törenine vekil Haleva'nın yanısıra Türk Musevi Cemaati Başkanı Bensiyon Pinto da katıldı.

Geçtiğimiz cuma günü kalp yetmezliğinden 93 yaşında hayata veda eden Türk Dışişleri eski görevlisi İsmail Necdet Kent'in cenaze töreninde oğlu Muhtar Kent ve gelini Defne Kent ile torunları Selin ve Cem başsağlığı dileklerini kabul ettiler.

SOYKIRIMDAN KURTARDI

Törene Türk Musevi Cemaati Başkanı Bensiyon Pinto ile Hahambaşı vekili İshak Haleva'nın yanısıra iş dünyası ve Dışişleri'nden çok sayıda isim katıldı. Törende Pinto ile birlikte saf tutup ellerini açarak dua eden vekil Haleva ‘‘Hepimiz aynı duyguları taşıyoruz. Kendisi önemli bir kişiydi. Darda olan bizim kardeşlerimize yardım etti. Darda olan insanlara yardım edenlerin, her zaman yanındayız’’ dedi. Cenazeye Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel çiçek gönderirken eski Dışişleri Bakanı Vahit Halefoğlu, işadamı Rahmi Koç, oğlu Mustafa Koç, Uğur Bayar, Cem Hakko, Erol Aksoy gibi isimlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Eski bakan Halefoğlu ‘‘Saygı ve sevgi duyduğumuz bir büyüğümüzdü. Hepimize örnek oldu. İkinci Dünya Savaşı'nda, en zor bölgede görev yaptı. Hitler'in soykırımından pek çok Musevi'yi kurtardı' dedi.

Kent'in cenazesi namaz sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!