Musa'nın katil zanlısından ilk ifade

Güncelleme Tarihi:

Musanın katil zanlısından ilk ifade
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 00:02

ERZURUM'da ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Musa Kang'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan amcasının oğlu 16 yaşındaki S.K. savcılıktaki ifadesinde, "Musa'yı o kadar iyi tanımam. Musa'yla en son iki yıl kadar önce görüşmüştüm. O tarihten bu yana Musa'yı hiç görmedim" dedi.

Haberin Devamı

EN SON BU ADAMLA GÖRÜLDÜ / WEB TV              

BİLGİSAYAR KURDU ÖLÜ BULUNDU / WEB TV    Musa'nın ağabeyi Abdulkadir Kang ile yakın arkadaş olduğunu söyleyen S.K., "Abdulkadir ile evlerinde değil, dışarda buluşup geziyorduk" diye konuştu. Nöbetçi mahkeme S.K. hakkında tutuklama kararı verirken, görgü tanıkları dışında başka maddi delil bulunmamasını dikkate alarak, 60 bin lira kafalet ödenmesi halinde tahliye olabileceğine de karar verdi.

11 Kasım günü saat 18.00 sıralarında yakalanan ve ağabeyi Mürsel Kang'la birlikte Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube'ye götürülen S.K., psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. Arkadaşı olan amcasının oğlu Abdulkadir'e başsağlığı dileğinde bulunmak için 11 Kasım günü saat 12.00- 12.30 sıralarında Cennet Çeşme Sokak'taki evlerine gittiğini kaydeden S.K., Abdulkadir Kang'ın istanbul'dan gelecek olan teyzesinin oğlunu karşılamak için otobüs terminaline gittiğini belirtti.

Haberin Devamı

Bir süre beklediktikten sonra açıktığı için yemeğe gittiğini ve burada polisler tarafından gözaltına alındığını söyleyen S.K., ağabeyi Mürsel'e ait metal doğrama atölyesinde çalıştığını bildirdi.

"KAMERADAKİ BEN DEĞİLİM"

Musa ile birlikte güvenlik kameralarında gözüken kişinin kendisi olmadığını ileri süren S.K. şunları söyledi:

"3 Kasım günü kesinlikle Musa'yı görmedim. Zaten Musa'yı iyi tanımam. Musa'yla en son iki yıl kadar önce görüşmüştüm. O tarihten bu yana da Musa'yı hiç görmedim. Hiçbir şekilde kaçırmadım. 3 Kasım günü saat 07.00- 07.30 sıralarında Ayazpaşa Caddesinde Musa ile dolaşmadım. Benim kapüşonlu krem renkli montum yoktur. Öyle bir pantalon ve ayakkabım da bulunmuyor. Her zaman kot pantolon ve siyah kapüşonlu polar giyerim. Ben o gün sanayideki işyerimizdeydim. 3 Kasım ve sonrasında aldığımız demir doğrama işlerini yaptım. Musa'nın anne ve babası çok ağladığı için dayanamadığım için cenazeye katılamadım. Bilgisayarı iyi kullanıp kullanmadığından haberim yok. Musa'yı kesinlikle öldürmedim. Benim bu olayla ilgim yok. Öldürmem için hiçbir neden göremiyorum. Ben Şükrüpaşa Mahallesi'nde oturuyorum, cesedin bulunduğu yere yakın. Ancak, İstasyon yakınındaki bu araziyi hiç bilmem. Öyle bir metruk yapıdan haberim bile yok. Hiç oraları görmedim."

Haberin Devamı

S.K.'nın ağabeyi Mürsel Kang da kardeşinin ifadelerini doğrulayıp, 3 Kasım günü birlikte atölyede sabahtan akşama kadar çalıştıklarını söyledi. Öldürülen Musa'nın ailesiyle kendi aileleri arasında hiçbir husumet bulunmadığını kaydeden Mürsel Kang, iki ailenin birbirini çok sevdiğini söyledi.

Güvenlik kamelarındaki kişiyle kardeşinin hiçbir benzerliği bulunmadığına işaret eden Mürsel Kang, olaydan büyük üzüntü duyduklarını, kardeşinin suçsuz olduğunu belirtti. S.K. olay günü sanayideki işyerlerinde olduğu iddia edirken, babası Ebamüslüm Kang ile kardeşi İbrahim Kang ise gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Musa'nın kaçırıldığı 3 Kasım günü S.K.'nın merkeze Bağlı Yoncalık Köyü'nde demir doğrama yaptığını söylemişlerdi.

Haberin Devamı

TRABZON ADLİ TIP'A NUMUNELER ULAŞTI

Musa Kang'ın öldürülmesi üzerindeki esrar perdesini kaldıracak olan örnekler Trabzon Adli Tıp Kurumu Başkanlığına bugün ulaştı.

Musa Kang'ın kan- idrar ve iç organlarından örneklerin bulunduğunu belirten uzmanlar, 3- 4 gün içerisinde gerekli raporların düzenlenerek Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceğini bildirdiler.

30 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Öte yandan cinayetle ilgili soruşturmayı sürdüren Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Musa'nın cesedinin bulunduğu 9 Kasım'dan bu yana 30'a yakın kişinin ifadesi alındığını, Musa'nın okulu önünde çekilen S.K.'ya ait fotoğraftaki diğer iki kişinin de sorgulananlar arasında bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Tanık öğrencilerin aynalı camdan teşhis sırasında, 16 yaşındaki S.K.'nın yanıda gözaltına alınan toplam 4 kişiyle birlikte 3 de genç sivil polis yerleştirdi. Aynalı camdan izleyen tanık öğrencilerin her defasında değiştirilmesine rağmen S.K.'nın numarasını söyledikleri ifade edildi.

ŞÜPHELİ SALIVERİLDİ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Evlerinden 3 Kasım sabahı Ömer Duygun İlköğretim Okuluna giderken yolda karşılaştığı, iddiaya göre kuzeni S.K. ile birlikte kaybolan ve 9 Kasım günü gece yarısına doğru cesedi bulunan 7'nci sınıf öğrencisi Musa Kang'ın cinayet şüphelisi olarak tutuklanan S.K.'nın serbest bırakıldığına ilişkin söylentiler çıktı.

Bir televizyon kanalında bu yönde altyazı geçince Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı'nın telefonları kilitlendi.

Haberin Devamı

60 BİN LİRA KEFALET

S.K.'yı tutuklayan nöbetçi mahkemenin, 60 bin lira kefaletle serbest bırakılmasına karar verdiği ortaya çıktı. Erzurum Baro Başkanı Naci Turan, tutuklamayı yapan yargıcın kefaletle serbest bırakılmasına karar vermekle karara 'şerh' koyduğu belirtti. Başkan Naci Turan, şunları söyledi:

"Tutuklama kararı verildi ama bem CMK nedeniyle görevli avukat arkadaşlarla bizzat görüştüm. Sadece bir teşhisle tutuklanmış. Görüntülerde samimi bir hava içinde gidiyor olmaları, polisin yakın akrabaya arkadaşa ve tanıdıklarına yönelmesini sağladı. Avukat arkadaşımla görüştüm çocuklar zanlıyı göstererek, 'Buna çok benziyordu' demişler. Diğer bulguların mutlaka desteklemesi gerekiyor. Yani olay mahallindeki suç izlerinin kalıntılarının, sigara, parmak izi, tükürüklerin desteklemesi gerekir. Bağımsız mahkemeler kamuoyu ile ilgilenmez. Kefalet parasını yatırırsan serbest kalabilir diye şerh düşülmüş. Mahkemede delilleri çok kuvvetli bulmamış. Suçun ağırlığı ve mevcut teşhis tutanakları doğrultusunda tutuklama cihetine gitmiştir. Mahkeme doğru, isabetli bir karar vermiştir. Delillerle başka bir zanlı ortaya çıkabilir yada mevcut zanlı aleyhinde daha da kuvvetlenebilir. Hala polisin araştırması devam ediyor. Kefalet maddesi için 'şerh' de denilebilir. Polisin elde etmiş olduğu deliller ve teşhis tutanakları sebebiylede hakim tutuklamak zorunda kalmıştır. Erzurum Emniyeti bu konuda iyi çalışmaktadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!