Murat Övüç'ün oğlu Burakcan Övüç terör estirdi! 'Görüntüler eski... Düşmanlarımız yaptı'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2021 07:00

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç’ün oğlu Burakcan Övüç’ün otomobilinden evlere doğru rastgele ateş açtığı görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Polis tabancalı maganda Burakcan’ın peşinde. Babası Murat Övüç ise oğlunu, “Görüntüler eski, oğlum iyilik timsali bir insandır. İki yıl önceki görüntüyü tekrar önümüze getirdiler. Düşmanlarımız yaptı.” diye savundu.

Haberin Devamı

SOSYAL medyada çektiği videolarla tanınan Murat Övüç’ün oğlu Burakcan Övüç, önce paylaşıp sonra sildiği videoda, otomobil kullanırken tabancasıyla peş peşe ateş ediyor. Tabancanın namlusunun doğrultulduğu yerde evler olduğu görülüyor. Daha önce de bacağının üzerine koyduğu tabancayla otomobil kullanırken bir videosunu ekleyen Burakcan Övüç’e sosyal medyadan büyük tepki var.

Polis ekipleri Burakcan Övüç’ü bulmak için harekete geçti. Burakcan’ın ateşlediği silahın kuru sıkı olduğu düşünülse de, polis gözaltına aldığında bu silahın akıbetini de soracak.

Murat Övüçün oğlu Burakcan Övüç terör estirdi Görüntüler eski... Düşmanlarımız yaptı

‘DÜŞMANLARIMIZ YAPTI’

Burakcan Övüç’ün babası Murat Övüç videonun iki yıllık olduğunu iddia ederek, “İki yıl önceki görüntüyü tekrar önümüze getirdiler. Düşmanlarımız yaptı. Oğlum bunu iki yıl önce çektiğinde uyarmıştım. Gençlik hatasıydı. Oğlum sonradan çok pişman oldu. Videoyu kaldırmıştı. Düşmanlarım bu görüntüyü tekrar gündem yaptı. Oğlum iyilik timsali bir insandır. Çevresi onu tanır. Zaten çok pişman oldu” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Murat Övüçün oğlu Burakcan Övüç terör estirdi Görüntüler eski... Düşmanlarımız yaptı

BU İKİ AYRI SUÇ

HUKUKÇULAR, Burakcan Övüç’ün bu videoda iki ayrı suç işlediği görüşünde hemfikir. Avukat Sema Kılıç videoyla ilgili yaptığı açıklamada “Burakcan Övüç, hareket halinde araç kullanırken camdan tabanca çıkarıp ateş etmek suretiyle Türk Ceza Kanunu’nun 179/2 maddesi uyarınca ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir. Ayrıca, Burakcan Övüç’ün ateş açtığı yönde evlerin bulunması nedeniyle TCK 170/1 maddesi uyarınca ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir” dedi.

Avukat Duygu Elif Kurt ise “Silahın yerleşim yeri içerisinde, kontrolsüz bir şekilde kullanımı sebebiyle, çok sayıda kişinin hayatına yönelik bir tehlike oluşmuştur. Bu sebeple ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması suçu’ kapsamında soruşturma açılması gerekir. İlgili madde gereğince bu suçu işleyenler hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilebilir” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!