Münevver’e çok üzüldük şimdi katillerin peşindeyiz

Güncelleme Tarihi:

Münevver’e çok üzüldük şimdi katillerin peşindeyiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2010 00:00

Münevver Karabulut’un öldürülmesinden sonra Facebook’ta kurulan Adalet Arıyoruz grubunun üyeleri, çocuklarını kaybetmiş ailelerle bağlantı kurup, onlara yardımcı olmaya çalışıyor.

SOSYAL paylaşım sitesi Facebook’ta Münevver Karabulut cinayetinin ardından toplanan ‘Adalet Arıyoruz’ grubu yaşananları kamuoyunun gündeminde tutmaya çalışıyor. Barış Şengöçen’in (19) 2004’te bıçaklanması, Buket Özbudak’ın 2008’de nişanlısıyla ortadan kaybolması, sevgilisinin boğazını keserek öldürdüğü Tuğçe Andaş (20), yine boğazı kesilerek öldürülen Çağla Tuğultay (15), 2007’de kaybolan Egemert Camanak grubun izlediği davalar. Grup, yeni delil bulmaya çalışıyor, eylemler düzenliyor.

Ahmet Vehbi Şafak (33), doktora öğrencisi: Münevver’in ölümünden sonra gruptaki diğer kişilerle bir araya geldik. Aramızdaki siyasi ya da sosyal farklılığın hiç önemi olmadı.

Rıza Kızıltaş (40), makina ressamı: İşimden izin alıp Taksim’deki eyleme geldim; sonra da tüm eylemlere.

Dinçer Ülkan (29), İktisat Fakültesi mezunu: Ben doğmadan önce ikiz ablalarım ölmüş. Onların anılarıyla büyütüldüğüm için Münevver’in öldürülmesine çok üzüldüm. Basın açıklamalarını ben yazıyor ve okuyorum.

Ceylan Tapan (23), satış sorumlusu: Amacımız Münevver’i aştı. Mesela katili İngiltere’de rahatça gezen Burak Şengöçen’in ailesiyle görüşüyorum.

Oğuz Ünal Kalafat (18), internet editörü: Münevver’in kardeşi Enver’e ulaştım. Facebook’ta grup kurduk. Şimdi gündemde, tüm mağdur aileleri bir araya getirip Ankara’da büyük bir eylem yapmak var.

Enver arkadaşım Cem’le de tanışmıştım
Rutkay Yelgedik (18), lise öğrencisi


“Münevver’in kardeşi Enver sınıf arkadaşım. Cem’le de tanışmıştım. Cinayetin ardından Süreyya Amca ‘Yürüyüş yapalım’ dedi. O günden sonra tüm eylemlerde vardım. Geçen yıl okul müdürü yanına çağırıp eylemlere katılmamamı istedi. Ben de babama söyleyip kaydımı başka bir okula aldırdım. En büyük destekçim babam.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!