Mümtaz Sevinç için AKM'de tören

Güncelleme Tarihi:

Mümtaz Sevinç için AKMde tören
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 12:40

Üsküdar'daki evinde sırtından bıçaklanarak öldürülen tiyatro sanatçısı Mümtaz Sevinç için İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun bulunduğu Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi.

AKM Büyük Salon'da düzenlenen tören, Sevinç'in, Adli Tıp Kurumu'ndan getirilen Türk bayrağına sarılı tabutunun sahneye konulmasıyla başladı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Tunç Günbay, Mümtaz Sevinç'in özgeçmişi ve rol aldığı bazı tiyatro oyunları hakkında bilgi verdi.
Törende konuşan Mümtaz Sevinç'in kızı Şirin Sevinç de, sahneye hiç böyle çıkacağını düşünmediğini belirterek, şunları söyledi:

“Babam yanımda değil. Bizlerin yerinde olmalıydı. Ben onun sayesinde tiyatroyu sevdim. Okulumu bitirdim ve sahnedeyim. Derdi ki; 'Mümtaz Sevinç'in kızı Şirin Sevinç demesinler, Şirin'in babası Mümtaz Sevinç desinler'. Artık ben onun ismini yaşatacağım.”

Gazeteci Nebil Özgentürk de, Mümtaz Sevinç'in en büyük hayalinin sahnede ölmek olduğunu ifade ederek, “Şimdi sahnede ama keşke sahnede ölseydi” dedi. Şair-Yazar Ataol Behramoğlu ise Sevinç'in ölümünden bir gün önce kendisine mesaj bıraktığını, görüşmek istediğini ve sesinin de çok mutlu geldiğini anlatarak, “Sabah olduğu için aramadım. Keşke arasaydım. Ertesi gün acı haberi duydum. Sanki yeni bir hayatın başında gibiydi. Çok haksız bir ölüm ve böyle bir ölümü hak edecek en son kişi Mümtaz olabilirdi” diye konuştu.

Mümtaz Sevinç'in arkadaşları Altan Erkekli ve Halil Doğan'ın yaptığı konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nden imam Kadir Ata dua etti ve salonda bulunanlardan helallik aldı.
Törene katılanlar daha sonra sahnede bulunan Mümtaz Sevinç'in tabutunun önünden geçerek kızı Şirin ve oğlu Özgür Sevinç'e başsağlığı dileğinde bulundular.

Törene, Mümtaz Sevinç'in annesi Fatma Sevinç, eski eşi Gülnur Sevinç'in yanı sıra Gül Sunal, Tekin Akmansoy'un da aralarında bulunduğu sanatçı arkadaşları, yakınları ve sevenleri katıldı.  Bu arada, Özgür Sevinç, tören boyunca sahnede babasının tabutu başında saygı duruşunda bulundu. Mümtaz Sevinç'in cenazesi Teşvikiye Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından uçakla Adana'ya gönderilecek. Sevinç'in cenazesi, yarın saat 10.30'da Adana Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenecek törenin ardından aile kabristanında toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!