“Mültecilere yardımcı olalım”

Güncelleme Tarihi:

“Mültecilere yardımcı olalım”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 14:47

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Noel mesajında savaş ve açlık nedeniyle ülkelerini, evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilere yardımcı olunmasını istedi.

Haberin Devamı

“Mültecilere yardımcı olalım”

Cumhurbaşkanı Gauck, Alman tarihine de gönderme yaparak, “Bizim kendi atalarımız da tüm bunları yaşadı. 19'uncu yüzyılda milyonlarcası Yeni Dünya'ya göç etti ve İkinci Dünya Savaşı sonrasında da mülteciler ve sürülenler yeni bir yuva aramak zorunda kaldı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer alan mesajı aktaran DW, Gauck’un Suriyeli ailelerin trajedisinin yanında deniz yoluyla Avrupa'ya kaçmak için hayatını tehlikeye atanlara da atıfta bulunduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Gauck, ülkelerinde kendilerine tanınmayan özgürlük, hukuk ve güvenliği Almanya'da buldukları için gelen insanları da düşündüklerini belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı


“Gelen herkesi ülkemize alamayacağımız gibi bir tespitle kalbimizin daralmasına izin vermeyelim. Biliyorum bu cümle çok doğru. Ama bunun gerçeklik olması için, yaralıların takibat mağdurlarının resimlerini gördüğümüzde önce kalbimize sorup ne dediğini dinlememiz gerekir. Gerçekten elimizden gelen her şeyi yapıyor muyuz?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!