Mukabele hangi kanalda saat kaçta?

Güncelleme Tarihi:

Mukabele hangi kanalda saat kaçta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2021 09:24

Mukabele, 2021 yılında da pek çok Müslümanın yerine getirmek istediği gelenekler arasında yer almaktadır. Hafızın hatim indirmesi esnasında Kuran-ı Kerim aracılığıyla takip edilmesiyle gerçekleşen mukabele, kanallar aracılığıyla takip edilebilmektedir. Peki,2021 mukabele hangi kanalda ve saat kaçta izlenebilecek? İşte, mukabele hangi kanalda sorusu hakkında merak edilenler

Haberin Devamı

Mukabele, üç aylarda ve bilhassa ramazanlarda cami, mescid ve evlerde daha çok sabah, öğle, ikindi namazları öncesinde hâfızlar tarafından okunan Kur’an’ı takip etmek suretiyle hatim indirme geleneğine ad olmuş, zamanla hâfızların bu okuyuşları için de aynı terim kullanılmıştır.

Bu gelenek, Cebrâil’in ramazan aylarında her gece Hz. Peygamber’e gelerek o ana kadar nâzil olan âyet ve sûreleri karşılıklı okuyup kontrol etmelerine dayanır. Kur’an’ın ramazan ayında nâzil olmaya başlaması, bu ayda yapılan amellerin diğer zamanlara göre daha faziletli kabul edilmesi de geleneğin yaygınlaşmasında etkili olmuştur. Resûl-i Ekrem’in vefatından önceki son ramazanda mukabele iki defa gerçekleşmiştir, buna “arza-i ahîre” denir. 

MUKABELE HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

Haberin Devamı

Mukabele 2021, hafta içi her gün saat 15.00'da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi kanalı olan Diyanet TV aracılığıyla izlenebilecek. Diyanet TV televizyonunuzda yoksa aşağıdaki videoyu izleyerek kolayca ekleyebilirsiniz.

Mukabele hangi kanalda saat kaçta

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!