Muhteşem final

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem final
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin çağdaş yüzünü yansıtan ve tüm televizyonlardan 10 Kasım'da yayınlanacak ‘Bu dans asla bitmeyecek’ filmiyle, cumhuriyetin 75'inci yılı kutlamalarına yakışan bir final gerçekleştirilecek. Film boyunca Ata'nın balodaki dansı ekranlara yansıyacak.

Cumhuriyet'in 75'inci yılı kutlamaları, 10 Kasım'da bütün televizyonlardan yayınlanacak olan ‘Bu dans asla bitmeyecek’ filmiyle noktalanacak. Bir gün önce de Atatürk’ü Anma Haftası' çerçevesinde ‘Ata’ya sevgi yürüyüşü' düzenlenecek.

Atatürk'ü Anma Haftası, 9 Kasım Pazartesi günü Cumhuriyet Müzesi'ndeki törenle başlayacak. Ankara Valiliği tarafından düzenlenen ‘Ata’ya sevgi yürüyüşü', aynı gün saat 10.30'da TBMM eski binasının önünden başlayacak. Anıtkabir'e yürüyecek olan ‘Sevgi zinciri’, mozoleye ‘Sevgi çelengi’ bırakacak.

10 Kasım Salı günü program, protokole dahil olanlar ve davetlilerin saat 08.45'te Aslanlı Yol'un başlangıcında yerlerini almalarıyla başlayacak. Cumhurbaşkanı Demirel, saat 09.05'te Ata'nın huzuruna çıkacak ve Türkiye Cumhuriyeti adına çelenk koyacak. Saygı duruşunun ardından, 5 bin kişilik 75. Yıl Cumhuriyet Korosu marşlar seslendirecek.

Cumhuriyetin 75. yılı kutlamaları görsel etkinlikleri, ‘Bu dans asla bitmeyecek’ filmi ile noktalanacak. Atatürk'ün balodaki dansıyla başlayan filmde, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923 yılından bu yana gelişimi anlatılıyor. Bir yandan dans devam ederken, fonda Türkiye'nin bugünkü çağdaş yüzü yansıtılıyor. 30 saniye süren filmin sonunda ‘‘Çağdaş, köklü bir cumhuriyeti hep beraber kurduk, hep beraber daha ileri taşıyacağız’’ mesajı veriliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!